Laatste themanieuws:

EINDHOVEN, MIKROCENTRUM 7 mei 2009

Industriële netwerken in de aandrijftechniek

Locatie :
Eindhoven, Mikrocentrum
Datum :
7 mei 2009
Toegangsprijs :
295
Meer info :
www.mikrocentrum.nl

Alle elementen in een modern aandrijfsysteem hebben tegenwoordig wel minimaal één industriële netwerkaansluiting. Dit geldt voor zowel embedded motion controllers, als voor PLC's en Industriële PC's.

Het type netwerk wil echter nogal eens verschillend zijn. Traditioneel waren de laatste jaren vooral Profibus, Interbus, DeviceNet en CANopen populair als netwerkarchitectuur. Met de opkomst van het Industriële Ethernet zijn daar een veelvoud aan netwerken aan toegevoegd. Profinet, Ethernet-IP, Powerlink, Ethercat, Varan, Sercos-III, Modbus-TCP en zo kunnen we er nog wel een aantal noemen.

Hoe staan leveranciers van de typische aandrijfcomponenten hier tegenover? Hoe hebben zij hun componenten compatibel gemaakt aan de verschillende standaarden?

Wat biedt de IEC61800-7 standaard? Wat voegt PLCopen hier met zijn motionprofiel voor de IEC61131 aan toe? Welke netwerken kunnen hieraan voldoen? Welke compatibiliteitsgarantie verkrijgen we hiermee?

Hoe hebben de systeembouwers hun toepassingen gerealiseerd? Hoe gaan ze dit in de toekomst doen?

Van onze partners meer (7)...

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief