Laatste nieuws:

, 4 augustus 2020 21:59

Twee overnames voor Indutrade: ATAL en Hofa

Technische bedrijvengroep Indutrade Benelux is onlangs uitgebreid met de firma Hofa (Holland Fasteners). Indutrade-dochter Hitma Groep uit Uithoorn heeft ATAL uit Purmerend overgenomen.

Het magazijn van Hofa in Bleiswijk. (Foto: Ton Borsboom / Hofa)'
Het magazijn van Hofa in Bleiswijk. (Foto: Ton Borsboom / Hofa)
1/1
Hofa uit Bleiswijk levert bevestigings- oplossingen, waaronder schroeven, bouten, ringen, moeren, pluggen/ankers, draadstangen en schroefgereedschappen (bits). De komende jaren wil de directeur zijn rol in het bedrijf verkleinen. Daarom ging hij op zoek naar een strategische partner die helpt om groeimogelijkheden ten volle te benutten en de beste kansen biedt voor zowel Hofa, de medewerkers als hemzelf. Deze zoektocht resulteerde in de aansluiting bij Indutrade Benelux. De decentrale structuur van Indutrade vormt het hart van hun cultuur en strategie. Hierdoor behouden bedrijven hun identiteit en autonomie, terwijl ze profiteren van de samenwerking met zusters binnen de technische bedrijvengroep.

Specialistisch instrumentatieleverancier ATAL, opgericht in 1994 door Marcel Dix en Perry van Helvoort, zal als zelfstandig bedrijf, onder de eigen bedrijfsnaam blijven opereren. Oud-directeur Perry van Helvoort blijft werkzaam in de onderneming.Indutrade heeft voor deze acquisitie gekozen op basis van overeenkomsten in het productaanbod van ATAL en Hitma Instrumentatie en de mogelijkheid tot backoffice-ondersteuning door Hitma.

ATAL levert onder andere monitoringsystemen, datarecorders, hoogwaardige sensortechnologie en instrumenten voor een grote diversiteit aan applicaties. De producten worden ingezet voor meting en registratie van onder andere luchtkwaliteit, processignalen, energieparameters, CO2 en water- en gasdruk. Ook voor verhuur en (her)kalibratie van meetinstrumenten kan men bij ATAL terecht.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden