Laatste nieuws:

, 17 november 2017 07:55

Duurzame energie: China loopt voorop

Zonne-energie neemt een koppositie in als het gaat om nieuwe energiebronnen voor de komende decennia. In meerderheid te danken aan China en India, volgens het International Energy Agency (IEA).

'
1/1

 

In het jaarlijks rapport van het IEA, World Energy Outlook, staat dat in de komende 25 jaar, in de vraag naar energie in eerste plaats voorzien zal worden dankzij duurzame energie. Tegelijkertijd zullen er minder vervuilende kolencentrales zijn. De verwachting is dat de vraag naar olie nog steeds zal toenemen, ondanks de opkomst van elektrische voertuigen.

Duurzame energie

DE IEA ziet een zonnige toekomst voor zonne-energie. “Zonne-energie maakt een groeibeweging door in de energiemarkt, omdat het de goedkoopste bron van elektriciteitsopwekking is in veel delen van de wereld, waaronder China en India”, vertelt Fatih Birol, executive director van IEA. De verwachting is dat windenergie in de Europese Unie aan kop zal gaan als voornaamste bron van energie vanaf 2030.

Koploper

In het rapport staat ook dat een sterke focus op schonere energie, voornamelijk om luchtvervuiling tegen te gaan, ervoor zorgt dat China een positie inneemt als koploper in windenergie, zonne-energie en elektrische voertuigen. De grootte van de Chinese economie en het toenemend aandeel in de mondiale energiemarkt betekent dat de keuzes die in Beijing worden gemaakt een grote rol spelen in de wereldwijde trends.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden