Laatste nieuws:

, 17 oktober 2017 08:08

Je dierbaren niet meer uit het oog verliezen met een speciale IoT-tag

Een kind dat ineens zoek is tijdens het winkelen of een huisdier dat een nachtje weg is. Allemaal verleden tijd als het aan Samsung Electronics ligt. Het Koreaanse bedrijf ontwikkelde een speciale IoT-tag, de Samsung Connect Tag. Een slimme manier om je geliefden, huisdieren of waardevolle bezittingen niet meer uit het oog te verliezen.

'
1/1

 

Nauwkeurige lokalisatie

De locatie wordt vastgesteld met behulp van GPS, wifi-based positioning (WPS) en Cell ID, voor een nauwkeurige lokatisatie, zowel binnen als buiten. De Connect Tag kan aan een rugzak van een kind worden bevestigd of aan de halsband van een hond geklipt worden.

NB-IoT

De Connect Tag is volgens Samsung het eerste consumentenproduct op basis van Narrowband netwerktechnologie, NB-IoT. Dit is een speciaal ontworpen mobiele communicatiestandaard voor beperkt datagebruik met laag energieverbruik.

Uitrol

De Connect Tag wordt op 18 en 19 oktober tijdens een event in San Francisco gedemonstreerd. De Tag zal in eerste instantie beschikbaar zijn in Zuid-Korea, waarna een uitrol naar andere markten zal plaatsvinden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
20 maart 2024 - Antwerpen
Maintenance
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden