Laatste nieuws:

ZAANDAM, 29 september 2017 12:52

Boge neemt Smart Factory in gebruik

Om een kwalitatief foutloze productie mogelijk te maken, heeft Boge Kompressoren zo'n 2 miljoen euro geïnvesteerd in een intelligente productiefaciliteit in Bielefeld, de hoofdlocatie van het bedrijf. Op 2.000 m2 is afgelopen week een gloednieuwe productielijn voor de high speed turbocompressoren van de serie HST in bedrijf genomen.

Om de HST high speed turbomachines snel en veilig te produceren, communiceren mens, component en machine in de Smart Factory van Boge met elkaar.'
Om de HST high speed turbomachines snel en veilig te produceren, communiceren mens, component en machine in de Smart Factory van Boge met elkaar.
Rechts
1/3

Met meer dan 100.000 min-1 tijdens het gebruik moet elke component van de HST perfect zijn gemonteerd. De high speed turbocompressor is het antwoord op met name de stijgende vraag naar efficiënter energieverbruik.

Om de productie en montage van deze innovatieve machine zo gemakkelijk mogelijk en veilig te organiseren, heeft de fabrikant op de toekomst gerichte productietechnologie aangepast aan zijn eisen.

Als voorbeeld voor de intelligente fabriek diende de SmartFactoryOWL van de Hochschule Ostwestfalen-Lippe in Lemgo (D). De daar geïnstalleerde prototypes zijn getest en geschikte processen voor de Boge serieproductie zijn door een team van specialisten verder ontwikkeld. Binnen een jaar vond de gedeeltelijke verbouwing van een deel van de fabriek in de hoofdvestiging van het familiebedrijf plaats.

Slimme mens-machine-interactie

Om de HST zowel in vele varianten als procesveilig te produceren - ongeacht de ervaring van werknemers - is een combinatie van digitalisering, automatisering en handwerk de oplossing.

Een gedigitaliseerd assistentiesysteem maakt een snelle integratie en ergonomische uitvoering mogelijk, ook van complexe arbeidshandelingen.
De componenten ‘kennen' hun eigenschappen en eisen bij de productie. Zo creëert de componentcodering een projectie van de werkinstructies en montage-informatie, die direct in het gezichtsveld van de werknemers verschijnen.

‘Pick to light' vergemakkelijkt de montage van de benodigde onderdelen, die via een modulaire toolbox ter beschikking staan. Door de verbinding met het ERP-systeem stelt elke procestechnologie automatisch de relevante parameters in die specifiek zijn voor de toolbox.

Het intelligente productieconcept maakt volledige traceerbaarheid mogelijk van relevante waarden per compressor. Een Andon-bord geeft op elk moment informatie omtrent de actuele status van de productielijnen. De Smart Factory is zo voortdurend in ontwikkeling. Bovendien moet het productieprincipe in de toekomst ook worden overgedragen op andere series.

bron: Boge Kompressoren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden