IJMUIDEN, 7 september 2017 12:33

Juniorkarts als studieobject bij praktische technologie en bètavakken

Hoe je techniek leuk en begrijpelijk kunt maken voor kinderen? Door het onderwijs te koppelen aan dingen die hun aanspreken. Zoals bijvoorbeeld… karten.

Directeur Generaal OCW Alida Oppers en coureur Jan Lammers hebben het nieuwe Onderwijsprogramma ‘EduKart' gelanceerd bij basisschool De Zefier in IJmuiden. EduKart is een educatief programma dat gebruik maakt van juniorkarts om basisschoolleerlingen uit groep 8 kennis bij te brengen over praktische technologie en bètavakken.


De kinderen gaan vier keer per schooljaar karten op het circuit van Kartcentrum Lelystad. Daarnaast omvat het programma vooral veel lessen in de eigen klas over onder andere elektriciteit en magnetisme, beweging, energie en machines, lucht- en ruimtevaart en robotica. Het programma, dat is ontwikkeld door Kartcentrum Lelystad, stichting Atlant, Pabo InHolland Haarlem, Techport Campus en Jet-Net Junior, gaat direct van start.


Oppers toonde zich enthousiast over de mogelijkheden die Edikart de leerlingen biedt: "Dit programma daagt leerlingen op een vernieuwende manier uit. Met dit programma wordt zichtbaar dat veel te ontdekken valt in de wereld van technologie en techniek voor leerlingen van de basisschool die naar het vmbo, havo of vwo gaan."


Jan Lammers: "Als geen ander ken ik de aantrekkingskracht van karten en autosport op jong en oud. Daarbij zijn thema's als duurzame energie en mobiliteit erg actueel: dit maakt de EduKart Challenge een inspirerende leeromgeving. Rijden op de kartbaan is pure beleving voor de leerlingen. Dat motiveert ze om in de klas extra hun best te doen. Als ambassadeur van de Ecomaxx Edukart Challenge deel ik mijn kennis en ervaring daarbij met alle betrokkenen."

Foto's:

Juniorkarts als studieobject bij praktische technologie en bètavakken

Feestelijke lancering nieuw onderwijsprogramma ‘EduKart’ door middel van onthulling juniorkart door Alida Oppers (Directeur Generaal OCW), Jan Lammers (ambassadeur en coureur) en Leo Wijker (stichting Atlant Basisonderwijs) op het schoolplein van basisschool De Zefier. Foto: Koen Suyk

© Aandrijvenenbesturen.nl