Laatste nieuws:

AMERSFOORT, 18 juni 2017 14:04

DAF produceert trucks met olievrije persluchttechnologie

Boge heeft in de fabriek van DAF Trucks in Eindhoven twee van haar nieuwste High Speed Turbo-compressoren geinstalleerd. De productie bij DAF Trucks draait nu mede dankzij deze twee innovatieve olievrije compressoren. Met de nieuwe installatie kan de vrachtwagenfabrikant het persluchtverbruik ook geheel zelf reguleren.

Boge heeft in de fabriek van DAF Trucks in Eindhoven twee van haar nieuwste High Speed Turbo-compressoren geinstalleerd'
Boge heeft in de fabriek van DAF Trucks in Eindhoven twee van haar nieuwste High Speed Turbo-compressoren geinstalleerd
1/1

De hightechindustrie eist steeds vaker perslucht van een hogere kwaliteit. Om aan die eis te voldoen, heeft Boge een aantal volledig olievrije installaties ontwikkeld, waaronder de HST-serie. Deze compressoren bevatten helemaal geen olie en zijn daarom van olieklasse 0. Het ontwerp van de high speed turbo-compressor berust op een luchtgelagerde aandrijfas, wat het rendement verhoogt en de kosten aanzienlijk verlaagt.

Eigen baas over perslucht

Dat is precies waar DAF naar zocht. De vrachtwagenfabrikant is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om te blijven innoveren en de productie nog efficienter te laten verlopen. De High Speed Turbo-compressoren van Boge helpen daarbij

DAF kan met de optie ‘Remote Monitoring' alle gegevens over het persluchtverbruik inzien. Dat betekent niet dat de fabriek op zichzelf is aanwezen. 24 uur per dag, zeven dagen per week bewaken Boge-ingenieurs vanuit de productiefabriek in Bielefeld het systeem. Een overschrijding van een grenswaarde of ongewone werking is daardoor direct bekend en kan snel worden verholpen.

‘Remote Monitoring' is onderdeel van het Boge-verbeterprogramma. Dat houdt in dat Boge actief verbetermogelijkheden voorstelt voor onderdelen van de specifieke compressorinstallatie. DAF heeft dermate vertrouwen in Boge en zijn producten en specialisten dat de fabriek in de nabije toekomst van nog eens vier compressoren wordt voorzien.

bron: Boge Kompressoren

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden