Laatste nieuws:

OSAKA (J), 16 juni 2017 13:31

IDEC neemt APEM over

IDEC Corporation, Japans fabrikant van apparatuur voor industriële automatisering, heeft het Franse APEM overgenomen. Samen vormen ze een van 's werelds grootste aanbieders van componenten voor human machine interfaces (HMI) components, van panelen en systemen. De combinatie biedt een breed portfolio van industriële automatiserings- en HMI-producten voor markten in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Het programma van APEM omvat onder meer schakelaars.'
Het programma van APEM omvat onder meer schakelaars.
Rechts
1/2

IDEC heeft vier hoofdproductlijnen: Industrial & Safety, Electronics & Automation, Explosion Proof en LED. Producten binnen deze productlijnen worden aan diverse industriesegmenten geleverd zoals productie, openbaar vervoer, landbouw en energie. Tot deze groepen behoren onder meer industriële controllers, sensoren, schakelaars, voedingen en LED verlichting.

IDEC

Met de acquisitie legt IDEC een stap een goede fundering voor verdere groei wereldwijd. Door de overname komt de onderneming in contact met nieuwe klanten en nieuwe markten, die ze een bredere range van producten en diensten kan bieden.

Samen hebben beide ondernemingen een omzet van 500 miljoen dollar, wereldwijd 3500 medewerkers, dochterbedrijven in vijftien landen en fabrieken in tien landen. Door het complementaire productaanbod en geografische aanwezigheid van de twee bedrijven verwacht IDEC aanzienlijke synergie van de overname.

APEM

De producten van APEM betreft vooral componenten voor HMI interfaces, zoals paneelschakelaars, hoysticks, keypads en LED-indicatoren. De componenten worden door de klanten ingebouwd door de klanten of als gedeeltelijk of volledig op maat gemaakte panelen door APEM zelf. De belangrijkste markten zijn landbouw, material handling, medische techniek, lucht- en ruimtevaart, defensie en transport.

De sterke historische aanwezigheid van APEM zal de groei van IDEC in Europa versnellen.Omgekeerd zal IDEC's sterke positie in Japan en Azië nieuwe markten openen voor APEM en de bestaande business op dat continent versterken. In de Verenigde Staten zal de combinatie van beide verkooporganisaties nieuwe mogelijkheden bieden om elkaars klantenbestand te versterken.

APEM zal als merknaam behouden blijven en onder het huidige management doorgaan. APEM heeft een Benelux-vestiging in Zaventem en met Cisper Electronics (Almere) en eParts Elektro Componenten (Soest) twee distributeurs in Nederland. IPEC wordt vertegenwoordigd door CC Nederland in Bleiswijk.

bron: APEM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (34)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden