Laatste nieuws:

SON EN BREUGEL, 13 juni 2017 11:19

Brammer en Biesheuvel straks op één kussen

Advent International heeft aangekondigd dat het IPH heeft overgenomen van PAI Partners. Op het eerste gezicht zegt u dit misschien niets, maar Advent is eigenaar van Brammer en IPH van Biesheuvel Techniek. Voor de Nederlandse markt betekent dit dat er een grote distributeur van onder meer aandrijvingen ontstaat.

De hoofdvestiging van Brammer Nederland in Haarlem.'
De hoofdvestiging van Brammer Nederland in Haarlem.
Rechts
1/2

Advent International is een van 's werelds grootste en meest ervaren private equity investeerders, PAI Partners is een vooraanstaande Europese private equity onderneming. IPH distribueert in Europa industriële toebehoren voor onderhoud en productietoepassingen.

De groep levert aandrijfproducten, machines, industriële verbruiksmaterialen en aan producten gerelateerde dienstverlening. De onderneming bedient daarmee een brede range van industrieën, zoals de zware, (petro)chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, energie, transport-, automotive en machine-industrie. In 2016 haalde IPH een omzet van 1,3 miljard euro.

Advent, PAI en IPH

Advent, dat eerder dit jaar Brammer Limited van de Londense beurs af haalde, wil IPH samenvoegen met Brammer en zo Europa's grootste distributeur van industriële toebehoren creëren, met een omzet van meer dan 2,1 miljard euro. De complementaire geografische dekking, productkennis en het brede aanbod zullen naar eigen zeggen de proposities van zowel klanten als toeleveranciers versterken.

Voor Advent is de overname een strategische stap door twee vooraanstaande distributeurs bij elkaar te brengen. De groep zegt verder in de combinatie te willen investeren.

PAI stelt dat het IPH in de periode dat het tot de groep behoorde, heeft omgeturnd tot een belangrijk pan-Europees platform. Sinds 2013 heeft het meer dan vijftig acquisities gepleegd, vijf nieuwe landen betreden en het productaanbod verbeterd. Dit alles heeft er toe geleid dat IPH in het PAI-tijdperk is verdubbeld.

Brammer en IPH verwachten dat de combinatie van beide partijen een goede basis is voor verdere groei. De verwachting is dat het samengaan zal leiden tot verbetering van de posities van werknemers, klanten en toeleveranciers.
Zoals gebruikelijk is de transactie nog wel onderworpen aan goedkeuring door anti-trust autoriteiten en diverse wetten.

Brammer en Biesheuvel

In Nederland heeft Brammer zeventien vestigingen. Biesheuvel Techniek telt 28 vestigingen die zich vooral met distributie bezig houden. Daarna telt de onderneming 19 business units met elk hun eigen specialiteit, waaronder MCA Molenberg, Rotrans Belting, Stamhuis Lineairtechniek, Peters Elektromotoren, Steenhuis, Noord-Nederlandse Wikkelcentrale, ANTS en binnenkort ook Köbo Nederland.

 

bron: Biesheuvel Groep

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden