Laatste nieuws:

EDE, 13 juni 2017 10:45

Heidenhain vernieuwt trainingsconcept CNC programmeren

In overleg met zijn docenten heeft Heidenhain een nieuw concept ontwikkeld voor de programmeertrainingen voor zijn CNC-besturingen. Er zijn twee instapniveaus en die worden heel flexibel toegepast. Het nieuwe concept wordt na deze zomer ingevoerd.

Heidenhain heeft een nieuw concept ontwikkeld voor de programmeertrainingen voor zijn CNC-besturingen.'
Heidenhain heeft een nieuw concept ontwikkeld voor de programmeertrainingen voor zijn CNC-besturingen.
1/1

De cursisten kunnen eenvoudig switchen van niveau en van lesstof, afhankelijk van het instapniveau en zijn of haar eigen wensen. De trainingen bieden modulaire lesstof, gericht op de individuele wensen. Er zijn twee instapniveaus: Efficiënt TNC programmeren en Advanced TNC programmeren (Heidenhain noemt zijn besturingen TNC).

Er zijn per niveau minimaal vijftien gegarandeerde instapmomenten per jaar. Vanaf het moment dat men start, volgt men de drie daarop volgende trainingsdagen. Meestal liggen er twee weken tussen de trainingsdagen. Bij schoolvakanties kan dat iets langer zijn.

Dit betekent dat de cursist niet te vaak en te lang afwezig is van zijn of haar werk en dat er meer dan genoeg gelegenheid is om de lesstof na elke trainingsdag in de eigen werkpraktijk toe te passen.

Daarnaast bevat elke training enkele praktijkoefeningen aan de machine. Zo leert de cursist om te gaan met 3D-tastsystemen en presettabellen. De docenten bewaken de vorderingen van elke individuele cursist, zodat het van te voren aangegeven gewenste eindniveau ook werkelijk wordt gehaald.

Efficiënt TNC programmeren

Afhankelijk van het startniveau kan de cursist eerst gebruik maken van de interactieve leermethode HIT (Heidenhain Interactieve Trainingsmodule). In het theoretisch gedeelte komen basisfuncties van een besturing, functies op het toetsenbord, coördinatenstelsels, absolute en incrementele maten, programmeren, puntbewerkingen, kamercycli, gereedschapsradiuscorrecties en data-overdrachtsfuncties van de TNC met behulp van TNCremo aan de orde.

Vervolgens is het tijd voor praktische oefeningen aan de machine en dan worden het gebruik van 3D-tastsystemen en presettabellen behandeld.

Tijdens deze cursus leert de cursist werkstukken volgens tekening zelfstandig te programmeren. Na het volgen van deze cursus zal hij of zij gestructureerde programma's kunnen schrijven.

Advanced TNC programmeren

Ook tijdens deze training krijgen de cursisten nodige therogie voor de kiezen. Zo worden ze geïnstrueerd over het bewerken van boorpatronen met verschillende gereedschappen, frezen in verschillende sneden, frezen met toepassing van gecombineerde coördinatenomrekening, toepassen van contourcycli en zinvol gebruik cyclus 32.

Ook leert de cursist het nodige over parameter programmeren, vrije contour programmeren, tabellen  en zwenken van het bewerkingsvlak. Tijdens de praktische oefening aan de machine leert de cursist het gebruik van 3D-tastsystemen en presettabellen.

De cursus Advanced TNC programmeren is een goede aanvulling op de cursus Efficiënt TNC programmeren en zorgt voor de kennisverbreding die nodig is voor het vervaardigen van gestructureerde programma's voor complexe producten.

bron: Heidenhain

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (34)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden