Laatste nieuws:

SON EN BREUGEL, 9 juni 2017 08:49

Köbo Nederland komt bij Biesheuvel Techniek

Köbo Nederland wordt per 1 juni 2017 onderdeel van Biesheuvel Groep. Het merk Köbo is een fabrikant van precisie-rollenkettingen, transportkettingen en toebehoren. Het bedrijf in Groningen is sinds 1926 actief en heeft in ruim negentig jaar in Nederland een ruime ervaring op het gebied van aandrijftechniek opgebouwd, met als competentie speciale transportkettingen, kettingwielen en tandwielen voor veel industriële toepassingen.

Dankzij de eigen werkplaats kan Köbo Nederland maatoplossingen voor klanten aanbieden.'
Dankzij de eigen werkplaats kan Köbo Nederland maatoplossingen voor klanten aanbieden.
1/1

Het team van Köbo bestaat uit engineers, technisch adviseurs en verzorgt productie op maat. Het team is in binnen- en buitenland continu bezig om betere duurzame materialen en materiaalbehandelingen te selecteren, toe te passen en nieuwe methodes van productie te ontwikkelen

Overname

De dagelijkse leiding van Köbo blijft in handen van directeur Martin Smitshoek. Voor Köbo als kettingspecialist staat nu het netwerk van Biesheuvel Techniek ter beschikking. Het bedrijf heeft al veel technisch oplossingen en toepassingen ontwikkeld. Veel klanten zijn door deze aanpak voorzien van hoogwaardige kwaliteitsproducten en oplossingen. De knowhow en ervaring is nu ook ter beschikking aan het uitgebreide Biesheuvel netwerk.

Volgens Meino Noordenbos, CEO van de Biesheuvel Groep past de overname in het streven naar uitbreiding van Competence Centers. Niet alleen met onderhoud maar ook met engineering voor maakindustrie en machinebouw is Köbo een competente partij. De groep zal vanuit de Biesheuvel Techniek vestigingen deze kans op groei zeker benutten.

Biesheuvel Groep

De Biesheuvel Groep werkt vanuit 45 branches met een omzet van meer dan € 150 mln en is een toonaangevende speler in de Mechanische MRO markt in de Benelux. Het biedt een uitgebreid assortiment van ruim 800.000 producten in: aandrijftechniek, elektrische & mechanische aandrijvingen, belting, lineaire techniek, pneumatiek en hydrauliek, flow en sealing, tools, tooling en meettechniek, veiligheid en ergonomie, gereedschappen, kunststoffen, lastechniek, bevestigings- en montagetechniek, reiniging en industrieel toebehoren.

De groep beschikt over competence centres voor mechatronica (MCA Motion Control Automation, Beuk Engineering, Stamhuis Lineairtechniek, Rotrans Belting, Klabbers TS), tooling en metrologie (TCB Komeetstaal, Roelofs Meetinstrumenten), safety en infra (Safe&Sure, Olympus all-in, Voerman Nijmegen), Up-Time Services (Peters/Steenhuis Elektromotoren, Noord Nederlandse Wikkelcentrale, Seal Center Benelux, Testcom, Ants), en welding en fittings (Perk Zaanstad, Geul Techniek).

bron: Biesheuvel Groep

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden