Laatste nieuws:

DüSSELDORF, 15 mei 2017 11:25

Interpack 2017 zorgt voor volle orderboeken (video)

De grote interesse van exposanten voor deelname aan Interpack 2017 leidde tot een recorddeelname van 2.865 bedrijven aan 's werelds grootste beurs voor de verpakkingsindustrie. De beurs, die werd gehouden van 4 tot en met 10 mei, leverde ook anderszins goede resultaten op. 74 % van de 170.500 bezoekers kwam vanuit het buitenland.

Industrie 4.0 was een van de belangrijkste trends op Interpack 2017 (foto: Messe Düsseldorf/ctillmann).'
Industrie 4.0 was een van de belangrijkste trends op Interpack 2017 (foto: Messe Düsseldorf/ctillmann).
1/1

De exposanten toonden zich tevreden over de veelbelovende zakelijke gesprekken, die in enkele gevallen zelfs leidden tot concrete orders van zevencijferige bedragen. Ook de bezoekers bleken tevreden: bijna 98% gaf in de officiële enquête aan tevreden of zeer tevreden over Interpack 2017 te zijn.

De interesse in het aanbod gold voor alle segmenten van de vakbeurs, waarbij de belangstelling voor het thema ‘verpakkingsmiddelenproductie' in vergelijking met de vorige editie duidelijk was toegenomen.

Belangrijkste trends

Een belangrijke trend op veel stands was de voortschrijdende digitalisering van productieprocessen op weg naar Industrie 4.0 applicaties. Bij productie die deze lijn volgt is het bijvoorbeeld mogelijk om gepersonaliseerde verpakkingen economisch te produceren of de traceerbaarheid te garanderen.

Ook het modulair ontwerp van verpakkingsmachines en geoptimaliseerde proceslijnen van digitale bedieningsconcepten spelen een rol bij het reduceren van de complexiteit in de productie. Ook maakt dit een zo groot mogelijke flexibiliteit voor de aanpassing van de batchgrootte of productvarianten te bereiken.

Ook duurzaamheid was een centraal thema. Veel bedrijven toonden een verbeterde benutting van bronnen, zowel bij de keuze van gebruikte materialen voor steeds dunnere wanden als in het productieproces. Bovendien winnen alternatieve verpakkingsmiddelen steeds verder aan terrein.

Industrie 4.0 en Components

Een publiekstrekker van Industrie 4.0 was onder meer de Demonstrator ‘smart4i' die gepersonaliseerde powerbanks produceerde en verpakte. Daarbij was niet alleen de gehele workflow digitaal (van de online bestellingen tot aan de traceerbaarheid). De machine kon dankzij een virtuele tweeling en de planning ontstaan door een netwerk van samenwerkende universiteiten in een recordtijd worden gebouwd,.

Het voor 2017 verbeterde concept van ‘Components - special trade fair by interpack' is door de bezoekers positief ontvangen. De beslissing om een tweede editie op een centraal punt op het beursterrein te positioneren en parallel aan Interpack te laten plaatsvinden, is bij de bezoekers goed gevallen. De toeleveringsindustrie speelt met componenten en software voor de verpakkings- en procestechnologie immers een belangrijke rol bij de digitalisering van productieprocessen tot aan ideeën voor Industrie 4.0.

De volgende interpack vindt over drie jaar in mei 2020 op het beursterrein van Düsseldorf plaats.

 

bron: Messe Düsseldorf

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden