Laatste nieuws:

WOERDEN., 11 mei 2017 09:26

TechniekTalent.nu zoekt technische gastheren

‘Gastlessen, zó geregeld' is een nieuwe kosteloze landelijke dienst, ontwikkeld door TechniekTalent.nu. Het initiatief brengt scholen in het voortgezet onderwijs en bedrijven die een gastles of een bedrijfsbezoek willen organiseren, bij elkaar. Geïnteresseerde technische bedrijven kunnen zich sinds kort aanmelden.

TechniekTalent.nu biedt scholen ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden op zodanige manier dat het leerlingen aanspreekt. '
TechniekTalent.nu biedt scholen ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden op zodanige manier dat het leerlingen aanspreekt.
Rechts
1/2

De vraag naar goed opgeleide technici zal de komende jaren nog sterker toenemen. Jongeren hebben echter niet altijd een juist beeld van werken in de techniek. Daarom is het contact tussen scholen en het toekomstig werkveld zo belangrijk.

On-line ontmoetingsplaats

Veel bedrijven willen zich inzetten om de instroom van jong technisch personeel te bevorderen. Hiervoor hebben zij behoefte aan een toegankelijk netwerk van scholen. Aan deze vraag komt 'Gastlessen, zó geregeld' tegemoet. De nieuwe dienst brengt bedrijven en scholen in de omgeving met elkaar in contact waardoor matches ontstaan op basis van aangegeven wensen en behoeften.

'Gastlessen, zó geregeld' is een online ontmoetingsplaats die scholen en bedrijven bij elkaar brengt, maar zij kunnen er ook terecht voor tips en handige hulpmiddelen zoals formats, checklists en een training. Bedrijf en school kunnen zich zo optimaal voorbereiden en jongeren krijgen een goed beeld van werken in de techniek en kunnen betere loopbaankeuzes maken.

Aanmelden voor technische bedrijven

Om zicht te krijgen op hun mogelijkheden in de techniek, is het belangrijk dat jongeren uiteenlopende praktijkervaringen opdoen. Daarom roept TechniekTalent.nu alle technische bedrijven en bedrijven met een technische afdeling op zich aan te melden voor de landelijke dienst.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden op https://www.gastlessenzogeregeld.nu/ of een mail sturen naar info@gastlessenzogeregeld.nu .

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. De organisatie heeft als doel jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. TechniekTalent.nu biedt scholen in het hele land kosteloos ondersteuning om meer aandacht aan techniek te besteden op zodanige manier dat het leerlingen aanspreekt.

bron: TechniekTalent.nu

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (34)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden