Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 28 april 2017 11:17

Materials 2017 verbindt innovatie en techniek

Op 31 mei en 1 juni vind in Veldhoven de vijfde editie van de vakbeurs Materials 2017 plaats. Dit jaar steunt de vakbeurs op vier logische pijlers: materialen, analyses, verbindingen en oppervlaktetechnieken.

Elk van de thema's op Materials 2017 heeft een eigen zone op de beursvloer en een eigen congresprogramma. '
Elk van de thema's op Materials 2017 heeft een eigen zone op de beursvloer en een eigen congresprogramma.
1/1

Materialen zijn de bouwstenen van alles om ons heen: auto's, vliegtuigen, gebouwen, machines, smartphones, etcetera etcetera. We zijn er aan gewend dat een zeker materiaal voor een bepaalde toepassing wordt gebruikt, maar achter die vanzelfsprekendheid zit een wereld van techniek.

Materialen

Mochten er voor een bepaalde toepassing nog betere - lees: sterkere, goedkopere of mooiere - materialen nodig zijn, dan zorgen nieuwe ontwikkelingen daar voor. 3D-printen, nanotechnologie en zelfherstellende materialen zijn slechts enkele voorbeelden.

Het kan hierbij gaan om nieuwe materialen voor bestaande markten, maar ook om hele nieuwe ontwikkelingen die nog jaren onderzoek vergen voordat de materialen geschikt zijn voor een praktisch toepasbaar product.

Verbindingen

Maar alleen een materiaal is niet voldoende. Waar vroeger een voorwerp dikwijls uit één materiaal bestond, spreken we tegenwoordig over samengestelde producten uit verschillende materialen. Bij de ontwikkeling van deze producten is verbindingstechnologie dus minstens zo belangrijk als de optimalisatie van de materialen waaruit het product is samengesteld.

Een product voldoet pas aan alle eisen als de materialen of de afzonderlijke onderdelen onderling goed op elkaar zijn afgestemd. Slechts één voorbeeld is thermisch gedrag. Meerdere materialen, die elk op een andere manier uitzetten bij temperatuursverhoging, moeten toch sterk en zonder spanning met elkaar kunnen worden verbonden.

Oppervlaktetechnieken

Deklagen staan in direct contact met de buitenwereld. Corrosie werende coatings op metalen ondergronden, slijtvaste coatings op een boortje en verflagen op een huis (decoratief en beschermend) zijn slechts een paar voorbeelden.

De oppervlaktetechnieken om deze lagen op een voorwerp aan te brengen (of om het oppervlak van een voorwerp zelf te modificeren, zoals bij oppervlakteharden) hangen nauw samen met de gebruikte materialen en vormen een expertise op zich.

Analyses

'Meten is weten' geldt ook voor de materiaaltechnologie. Een toepasser weet pas of een materiaal geschikt is voor de beoogde toepassing als hij of zij het onder gebruiksomstandigheden heeft getest. Dit kunnen simpele testen zijn, maar ook specifieke materiaalanalyses om na te gaan of verontreinigingen geen roet in het eten gooien.

Via ingewikkelde metingen is te bepalen of materiaalparameters voldoen aan de mechanische, thermische of elektrische eisen die aan het product worden gesteld. Door de verdergaande automatisering spelen computersimulaties aan materialen een ondersteunende rol bij experimentele metingen.

Beursvloer en lezingen

De vakbeurs Materials verbindt deze vier pijlers waarbij elke pijler een eigen zone op de beursvloer krijgt. Op Experience Areas geven exposanten onder meer live demo's en kunnen bezoekers zelf aan de slag gaan. Elke zone krijgt ook een aparte lezingenzaal, met een keur aan lezingen met praktische informatie en inhoudelijke achtergrondkennis.

Bezoekers betalen geen entree voor de beurs en het congresprogramma - aanmelding vooraf via de website www.materials.nl verdient wel aanbeveling. Plaats van handeling is Congrescentrum Koningshof, de openingstijden zijn van 9.30 u tot 17.00 u.

bron: Mikrocentrum

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (31)

21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference
4 oktober 2017 - Rotterdam, Ahoy
Pumps & Valves / Solids

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden