Laatste nieuws:

KEULEN, 26 april 2017 11:13

Vrij configureerbare robot voor 5000 euro

Igus presenteerde op de Hannover Messe nieuwe Robolink componenten voor individuele robotoplossingen. Behalve complete robotarmen met geoptimaliseerd ontwerp voor nog meer bewegingsvrijheid, hogere stabiliteit en tot 8 kg draagvermogen toonde de kunststofspecialist uit Keulen de Robolink Designer software, waarmee gebruikers hun robotarmen eenvoudig en snel kunnen configureren.

De Robolink gewrichtsrobot monteert kabelrupsen in de Igus-fabriek in Keulen. De terugverdientijd is meestal vier tot zeven maanden. '
De Robolink gewrichtsrobot monteert kabelrupsen in de Igus-fabriek in Keulen. De terugverdientijd is meestal vier tot zeven maanden.
Rechts
1/2

Igus heeft zich met het Robolink-programma tot doel gesteld, betaalbare componenten uit smeer- en onderhoudsvrije kunststoffen aan te bieden waarmee gebruikers uit gewrichten met de meest uiteenlopende reductoren, motoren en verbindingselementen individueel systemen samen te stellen. Dat kan met zelf gebouwde afzonderlijke componenten of met compleet voorgemonteerde gewrichtsarm.

Goedkope robot

Op de Hannover Messe 2017 presenteerde het merk een nieuwe vijfassige robot met geoptimaliseerd ontwerp, die ook als voorgemonteerde arm leverbaar is. De direct aan te sluiten robotarm biedt nog meer bewegingsvrijheid en hogere stabiliteit.

Deze componentoplossingen met vier of vijf vrijheidsgraden in twee verschillende groten worden nu nog goedkoper aangeboden. Met deze oplossingen zijn producten beschikbaar die geschikt zijn voor industriële toepassing. Igus heeft ze in het eigen laboratorium getest en in de eigen productie 24 uur per dag voor pick-and-place taken in gebruik.

De grotere variant voor belastingen tot 8 kg worden vanaf bestelgrootte één en direct klaar voor aansluiting aangeboden voor € 3200. Met een low-cost besturing is daarmee een industriële robot voor zo'n € 5000 beschikbaar, bijvoorbeeld de besturing van Commonplace Robotics (CPR). Deze is voorzien van eenvoudig te bediening software, waarmee de Robolink D robotarm met vier of vijf vrijheidsgraden kann worden bestuurd en alleen een externe computer nodig heeft voor de installatie.

Met de kleinere variant van de Robolink D gewrichtsarm met een maximale belasting van 4 kg kunnen snelle handling-taken voor lasten tot 500 g eenvoudig worden gerealiseerd.

On-line eenvoudig configureren

Met de nieuwe Robolink Designer kunnen klanten op een intuïtief CAD-oppervlak hun specifieke CAD-oppervlak hun specifieke componenten stap voor stap snel en eenvoudig van de eerste as tot op het gereedschap individueel kunnen worden geconfigureerd. De lengte van de arm is geheel variabel, dit om robot perfect aan te passen aan elke werkplek. De software, die ook op een tablet kann worden gebruikt, maakt onder andere een visuele simulatie van de bewegingen door de roterende gewrichten mogelijk.

Aansluitend op de configuratie volgt de aanmaak van een stuklijst, inclusief een directe aanvraag bij Igus.

bron: Igus

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (34)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden