Laatste nieuws:

AMERSFOORT, 19 april 2017 11:35

Nieuwe specialist in aandrijvingen op maat

De Nederlandse aandrijfwereld is een nieuwe onderneming rijker. Eigenaar is Marcel Perdon, vroeger onder andere directeur van Framo Morat BV. Toen deze Duitse fabrikant eind vorig jaar besloot haar Nederlandse vestiging te sluiten, richtte Perdon in Amersfoort Drivetecno op. Als onderdeel van de Transtecno Groep focust Drivetecno zich met aandrijftechnisch maatwerk op verschillende marktsectoren.

Marcel Perdon (rechts) en Jos van Tuyl (directeur van Transtecno) bespreken de mogelijkheden van een speciaal uitgevoerde motorreductor.'
Marcel Perdon (rechts) en Jos van Tuyl (directeur van Transtecno) bespreken de mogelijkheden van een speciaal uitgevoerde motorreductor.
1/1

Drivetecno is exclusieve distribiteur van Framo Morat met service, reparatie en voorraad. Daarnaast levert het nieuwe bedrijf onder andere aaandrijfoplossingen van Grob Antriebstechnik, Planetroll en Intecno.

Een groot deel van het productenpakket kan vanuit het magazijn in Amersfoort direct uit voorraad worden geleverd. Ook kunnen producten op maat worden samengesteld in de eigen montage/assemblage-afdeling, zodat men voor zowel standaard als specials bij Drivetecno terecht kan.

Voor producten en oplossingen van Framo Morat beschikt men in Amersfoort over gerichte service- en reparatiefaciliteiten. Met name de Compacta motorreductoren doen het goed als aandrijving van verstelsystemen in machines.

Voor machinebouwers die zelf aandrijvingen bouwen, produceert Framo Morat op maat gemaakte tandwielen, wormwielsets en kunststof spuitgietcomponenten. Maar ook lineaire tandheugelaandrijvingen en actuatoren van dit merk zitten in het programma van Drivetecno.

Synergie met Transtecno

Drivetecno richt zich onder meer op de sectoren machinebouw, zwembadtechniek en agrarisch. Mede door de samenwerking binnen de Transtecno-groep hebben we daar nu veel meer oplossingen voor in huis. Transtecno produceert onder andere reductoren en haakse, co-axiale en planetaire tandwielkasten. Daarnaast omvat het programma lineaire actuatoren, gelijkstroomaandrijvingen en mechanische kogelvariatoren.

Ook heeft Drivetecno veel ervaring met de duwketting, een lineaire aandrijving in situaties met een beperkte inbouwruimte. Voor zwembaden levert men systemen voor afdekkingen op basis van veilige laagspanning gelijkstroomtechnologie.

Doordat Drivetecno een breed pakket kan aanbieden, verwacht Perdon de marktpositie van Drivetecno verder uit te bouwen. In de agrarische sector bijvoorbeeld wordt door schaalvergroting steeds meer gemechaniseerd en geautomatiseerd. Om de synergie met Transtecno goed tot uiting te laten komen, wordt gewerkt aan nieuwbouw in Amersfoort met als doel om straks samen onder één dak te zitten.

bron: Drivetecno

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (34)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden