Laatste nieuws:

HILLEGOM, 4 april 2017 19:00

Decentrale aandrijving voor intralogistiek

Nord Drivesystems heeft een nieuwe lijn gebruiksvriendelijke en weinig onderhoud vergende elektronische aandrijvingen voor intralogistieke systemen ontwikkeld. Dankzij de connectoren en de flexibele schakel- en interfaceconfiguraties zijn de nieuwe, compacte decentrale aandrijfsystemen eenvoudig te installeren, bedienen en onderhouden.

Nord configureert volledige aandrijfsystemen, een combinatie van de decentrale aandrijfsystemen met de efficiënte motorreductoren.'
Nord configureert volledige aandrijfsystemen, een combinatie van de decentrale aandrijfsystemen met de efficiënte motorreductoren.
1/1

Deze nieuwe frequentie-omvormers en motorstarters voor decentrale installaties zijn eenvoudig te implementeren en te bedienen. Gecodeerde plug-in aansluitingen zorgen voor comfortabel gebruik gedurende de volledige levensduur van het systeem: vanaf de installatie, tijdens het onderhoud en tot de uiteindelijke vervanging.

Bediening en onderhoud

In veel scenario´s moeten operators en onderhoudstechnici directe toegang tot individuele stations of aandrijvingen hebben om snel kleine problemen op te lossen. Dat zou anders kunnen leiden tot het stilvallen van een complete lijn. Soms zijn dan honderden transportbandaandrijvingen.

Nord heeft daarom de nieuwe lijn Nordac Link aandrijfelektronica voorzien van handige en tijdbesparende bedienings- en onderhoudsfuncties. Belangrijkste kenmerken van de nieuwe aandrijvingen zijn de gecodeerde plug-in aansluitingen voor voedings- en communicatielijnen, evenals diverse sensoren, actuatoren en encoders. Dit garandeert correcte, snelle en veilige verbindingen.

Frequentieregelaars

De AC vectoraandrijvingen hebben een overbelastingscapaciteit van 150% gedurende één minuut en tot 200% gedurende een piekperiode. Ze ondersteunen directe aansluiting van incrementele en absolute encoders. Meerdere aandrijvingen in master / slave-bedrijf kunnen hun snelheid of positie synchroniseren. Extra optionele functies zijn onder meer de STO (Safe Torque Off) en SS1 (Safe Stop 1) veiligheidsfuncties volgens EN 61800-5-2.

De aandrijvingen ondersteunen communicatie via Profibus, CANopen, DeviceNet, AS-Interface, ProfiNet, Powerlink, EtherCAT en EtherNet / IP. De frequentieomvormers en motorstarters in het vermogensbereik van 0,55 kW tot 3 kW zijn al beschikbaar. Later in 2017 worden ook omvormers voor motoren tot 7,5 kW nominaal vermogen aan het gamma toegevoegd.  

bron: Nord Drivesystems

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (34)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden