Laatste nieuws:

PALM SPRINGS, CALIFORNIë (VS), 23 maart 2017 11:05

Miljardair beproeft reusachtig robotpak (video)

Wat kun je nog doen als je miljardair bent en de uitdaging van geld verdienen je totaal niet meer aanspreekt? Elon Musk (Tesla) probeert op Mars te komen, Peter Thiel (PayPal, Facebook) zoekt het eeuwige leven. En Jeff Bezos (Amazon, Blue Origin) lijkt naar heerschappij over de hele wereld te streven met behulp van een reusachtig robotpak.

Jeff Bezos bestuurt de Method-2.'
Jeff Bezos bestuurt de Method-2.
1/1
Op de jaarlijkse Mars-conferentie (machine learning, home automation, robotics and space) van Amazon probeerde Bezos een 4 m hoge robot onder controle te krijgen. Let op zijn kwaadaardige lachje. De vraag is welke held hem nog kan stoppen in zijn plannen voor de dominantie van onze planeet....

De Robot Method-2, ontworpen door het Koreaanse bedrijf Hankook Mirae Technology, is een controversiële machine; sommigen denken zelfs dat hij nep is.

Helaas werd niet aangetoond dat hij kan lopen, maar de armen bewogen enorm goed. Promovideo's waarin de robot loopt, zijn bijna zeker gefaked. Maar Bezos voelde zich als een kind in de snoepwinkel toen hij wat mocht spelen met Method-2.

Kunst, grap of serieus

Een van de ontwerpers van de robot is Vitaly Bulgarov, een conceptueel kunstenaar die ook heeft meegewerkt aan films als Ghost In the Shell en Transformers 4: Age of Extinction. Dat gegeven is voor sommigen aanleiding om te veronderstellen dat Method-2 niet meer is dan een uit de hand gelopen grap, maar zoals uit de foto's blijkt is het ding op zich wel echt.

Het is aannemelijk dat de mobiliteit van de Method-2 beperkt is. En hoewel de armen snel bewegen is er geen aanwijzing dat ze over enige kracht beschikken. In feite lijkt het of er sprake is van een - weliswaar indrukwekkende - pop.

Maar dat mag Bezos' pret kennelijk niet drukken. Wie weet zijn er in Silicon valley wel meer impulsieve tech miljardairs die zich met reuzenrobots gaan bezighouden. Dan zien we straks een cybernetische Jeff Bezos strijden met de boosaardige kloon van Elon Musk. Wellicht is dat de toekomst die we verdienen... 

bron: EngineersOnline

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
20 maart 2024 - Antwerpen
Maintenance
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden