Laatste nieuws:

RATINGEN, 11 maart 2017 21:21

Kogelomloopspindels vervangen hydrauliek

Osterwalder in Zwitserland vervangt in zijn nieuwe programma poederpersen de hydraulische aandrijvingen door servo-elektrische aandrijvingen met kogelomloopspindels uit het HTF gamma van NSK. Hierdoor verlagen gebruikers van deze nieuwe machines hun energieverbruik met ongeveer 80%, terwijl hun werkstukken met grotere maatnauwkeurigheid kunnen worden geperst. Hierdoor vervalt verdere afwerking zoals het slijpen met diamantschijven, wat proces- en materiaalkosten verlaagt.

In de nieuwe poederpersen van Osterwalder worden kogelomloopspindels van NSK toegepast om de bovenste en onderste matrijsaandrijving simultaan te laten bewegen.'
In de nieuwe poederpersen van Osterwalder worden kogelomloopspindels van NSK toegepast om de bovenste en onderste matrijsaandrijving simultaan te laten bewegen.
1/1

Snijgereedschappen voor metaal zoals carbide inzetstukken worden meestal geproduceerd met poederperstechnologie. Hierbij wordt een poeder van een metaallegering in een matrijs gelegd en in de gewenste vorm voor uiteindelijke sintering geperst. Bij het einde van het proces willen fabrikanten inzetstukken die zo dicht mogelijk bij het eindprofiel liggen want de extra afwerking is zowel duur als moeilijk. De gesinterde inzetstukken zijn namelijk zeer hard.

Servo-elektrische persen

Om extra nauwkeurigheid in het poederpersproces te krijgen, lanceerde Osterwalder in Lyss (bij Bern) onlangs twee nieuwe aandrijfsystemen: de series CA SP Electric en CA HM Electric. Osterwalder kan met deze systemen positioneren tot op 1 pm nauwkeurig en met een hoog niveau van herhaalbaarheid.

De 'Direct Drive Technology' (DDT) met servo-elektrische motoren en kogelomloopspindels van NSK vervangt de eerder gebruikte hydraulische aandrijving. Deze wordt nu alleen nog gebruikt in persen waar bijzonder veel kracht vereist is.

Voor de lineaire beweging van de persen werden heavy duty kogelomloopspindels uit het HTF (High Trust Force) gamma van NSK gebruikt. Een nauwkeurige synchronisatie van de beweging is een absolute vereiste. Onderbrekingen of onregelmatigheden in het proces kunnen leiden tot fouten in de afmetingen of tot gebarsten inzetstukken tijdens het sinteren.

bron: NSK

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (34)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden