Laatste nieuws:

ALTO PALO, 2 maart 2017 13:22

(Bijna) Autonome mobiele beveiligingsrobot (video)

De veiligheidsrobot van Cobalt Robotics maakt gebruik van geavanceerde sensoren en kunstmatige intelligente om zelfstandig te navigeren en te zoeken naar verdachte activiteiten.

'
1/1

Cobalt Robotics, een startup in Palo Alto (Californië) heeft een autonome mobiele robot aangekondigd die is ontworpen voor beveiligheidsapplicaties binnenshuis. Het apparaat kan volgens de bouwers naast menselijke beveiligers werken om een betere beveiliging te bieden dan mensen in hun eentje kunnen.

Functieomschrijving

Beveiligers doen het grootste deel van hun tijd niets. Zelfs in het ergste geval (poging tot inbraak, brand of ander serieus probleem) is hun primaire verantwoordelijkheid zo snel mogelijk het juiste telefoontje te plegen, in plaats van direct op de situatie in te spelen. In het algemeen moet een beveiliger in een gebouw rond kunnen lopen om zaken te controleren. Ook zal hij in beperkte mate een praatje maken met mensen en (en dat is het belangrijkst) ongewone zaken opmerken en iemand waarschuwen.

De robot van Cobalt kan dat allemaal. Hij kan door vooraf in kaart gebrachte gebouwen navigeren, mensen herkennen en badges lezen. Hiertoe is hij voorzien van een hele serie sensoren sensors (day- en nachtcamera's, lidar, microfoons, RFID en badgelezers en rook- en CO2- detectors). Deze helpen hem om potentiële gevaarlijke beveiligingsproblemen (niet-geautoriseerde mensen, open deuren en ramen) en gevaren (verdachte voorwerpen bewogen voorwerpen, lekkages) en ze markeren voor nader onderzoek.

ehalve aan functionaliteit heeft Cobalt ook gewerkt aan bedieningsgemak. De vorm en het voorkomen van de robot zijn afkomstig van Yves Béhar. Deze de Zwitserse ontwerper kwam met het idee om veel zacht textiel toe te passen in plaats van metaal en kunststof. De ontwikkelaars besloten dat de robot geen menselijke vorm moest aannemen. In plaats daarvan kozen ze voor een vorm die in lijn ligt met het meubilair en inrichting van een kantooromgeving.

Vervanger of hulpje?

iteraard is er bezorgdheid dat de robot ten koste gaat van werkgelegenheid. Voor bepaalde bedrijven kan een beveiliger worden vervangen door een robot. Maar er spelen diverse factoren een rol. De robot kan een optie zijn voor bedrijven die geen menselijke bewaker of niet de hele tijd kunnen betalen. Cobalt verwacht dat de robots ook naast menselijke beveiligers kunnen werken zodat deze effectiever hun werk kunnen doen.

Er zullen ook nieuwe banen komen voor mensen die meerdere robots vanaf een centrale aansturen. We moeten ook in het achterhoofd houden, dat beveiliger een van die saaie banen is die geen gebruik maken van het talent of creativiteit die mensen hebben

 

bron: Cobalt Robotics

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (34)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden