LAS VEGAS, NEVADA (VS), 9 januari 2017 11:52

Robots op het vliegveld (video)

Op de CES-beurs in Las Vegas liet LG een heel scala aan robots zien. Twee hiervan waren specifiek bedoeld voor vliegvelden: een schoonmaak-robot en een vliegveld-gids.

Om met de simpelste robot te beginnen: de ‘cleaning robot’ is eigenlijk gewoon een hele grote Roomba. De robot verkent automatisch het vliegveld en zuigt allerlei rondslingerend afval op. De robot is uitgerust met lichtsensoren, meerdere camera’s en bumpers vol met sensoren om obstakels te vermijden.

Vliegveld-gids

Verreweg het meest interessant was de ‘airport guide robot’ van LG. Deze vliegveldgids rolt ook rondjes, maar is veel groter dan de schoonmaakrobot. De vliegveldgids komt bij een gemiddeld persoon ongeveer tot schouderhoogte en lijkt nog het meest op een rondrijdende zoutstrooier (of een kruising tussen een Dalek en een Honda Asimo).

De cilindervormige robot heeft aan één kant een curved scherm, waarop informatie kan worden getoond. Boven het scherm bevindt zich een opening waarmee informatie op een instapkaart kan worden uitgelezen. De robot kan je bijvoorbeeld op basis van jouw pas vertellen hoe je bij je vertrekhal kan komen en wanneer jouw vlucht zal opstijgen.

De vliegveldassistent kan ook reageren op stemcommando’s, je het weer vertellen op je bestemming en aanwijzingen geven in vier talen (Engels, Madarijn, Japans en Koreaans). Als je wilt kan de robot zelfs met je meerollen naar de vertrekhal.

Live te bewonderen

LG test beide robots later dit jaar op het Incheaon-vliegveld in Seoul. Dus grijp je kans als je de robot live in actie wilt zien.

bron: Engadget

Foto's:

Robots op het vliegveld (video)

De vliegveldgids van LG.

© Aandrijvenenbesturen.nl