Laatste nieuws:

GELDERMALSEN, 5 januari 2017 11:35

Ultimaker 3 krijgt firmware-update

3D-printerfabrikant Ultimaker heeft een firmware-update uitgebracht voor 3D-printers uit de Ultimaker 3-serie. Met de update worden problemen opgelost en verbeteringen gerealiseerd.

'
1/1

De firmware-update versnelt en verbetert het ‘active leveling’-proces waarbij de bouwplaat automatisch wordt gekalibreerd. Met de nieuwe software start het meetproces dichter bij de bouwplaat, waardoor het minder tijd in beslag neemt. Ook meet het systeem nu op zes punten in plaats van vier, wat betrouwbaarder werkt.

Materiaal en printproces

Ook op het gebied van wisselen van materiaal en het printproces zijn verbeteringen doorgevoerd. Zo is het verwijderen van filament nu sneller. Als de situatie het toelaat kan de opwarm-stap worden overgeslagen zodat materiaal sneller kan worden verwijderd.

De communicatie tussen de extruder-eenheid (print core), firm- en software is verbeterd. Alle niet-gekalibreerde situaties worden nu herkend en gecommuniceerd naar de gebruiker. Als je probeert te printen met een niet-gekalibreerde configuratie, zal de Ultimaker 3 adviseren om de extruder-eenheid te kalibreren.

Gebruiksdata van extruder-eenheden wordt nu ook opgeslagen zodat de gebruiker kan lezen hoe lang een extruder-eenheid gebruikt is, hoeveel materiaal er is geëxtrudeerd en wat de maximaal behaalde temperatuur is. Ook is de betrouwbaarheid van de XY-calibratieprint verbeterd om over-extrusie te corrigeren.

Kleine aanpassingen

Ultimaker heeft nog wat kleine dingen verbeterd en opgepoetst. Zo werkt de NFC-functie voor het scannen van materiaalspoelen betrouwbaarder. De veiligheid bij de toegankelijkheid van de printkop is ook verbeterd; er is geen kans meer op verwondingen aan je hand door de hete bouwplaat.

Cura kan nu ook onderscheid zien tussen een Ultimaker 3 of Ultimaker 3 Extended. Ook zijn enkele teksten en onderdelen van de gebruikersinterface verfijnd voor duidelijkheid.

Tot slot is ook het stroomverbruik geoptimaliseerd om overbelasting van de voeding te voorkomen en is er een fout opgelost met de DRAM-frequentie in de bootloader om te voorkomen dat printers vastlopen.

Gebruikers die hun Ultimaker 3 willen updaten kunnen dit doen door de update-handleiding van Ultimaker te volgen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (9)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
7 maart 2017 - Nijkerk - Hart van Holland
Auto ID event
16 maart 2017 - Eindhoven - Van der Valk Hotel
High-Tech Systems
16 maart 2017 - Nijkerk - Hart van Holland
Industrial Ethernet
21 maart 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Aqua Nederland Vakbeurs
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden