BRUSSEL (BELGIĆ«), 15 december 2016 11:14

Walter Zulauf volgt Henrik Schunk op als voorzitter Eunited Robotics

Walter Zulauf, director of technology van Eunited Robotics, is op donderdag 8 december verkozen tot nieuwe voorzitter voor de komende drie jaar.

Zulauf volgt Henrik A. Schunk (CEO van Schunk) op, die de laatste zes jaar de positie bekleedde. Schunk levert nu als vice-voorzitter zijn bijdrage aan Eunited Robotics. Wilfried Eberhart (hoofd marketing bij KUKA AG) werd voor de tweede keer gekozen als vice-voorzitter van Eunited Robotics. Eberhart is momenteel ook president van de koepelorganisatie Eunited aisbl.

Schunk

Tijdens zijn leiderschap vormde Schunk Eunited Robotics tot een Europese roboticavereniging met een duidelijke visie, missie en doelen. Hij speelde een belangrijke rol in het aanhalen van de banden met de Europese Commissie. Ook was hij belangrijk bij het verzamelen van experts en belangrijke spelers bij het eerste European Robotics Summit in 2015.

Zulauf

Zulauf zal het werk van Schunk voortzetten op het gebied van belangrijke trends in de industrie. Zulauf is Director of Technology bij de Güdel Group. Güdel was een van de grondleggers van Eunited Robotics in 2004. Zulauf werkt al sinds 1990 bij Güdel en is samen met wijlen Rudolf Güdel betrokken geweest bij alle activiteiten van Eunited Robotics door de jaren heen.

“Ik ben verheugd verkozen te zijn tot de nieuwe voorzitter van Eunited Robotics en ik kijk er naar uit met jullie allen samen te werken”, aldus Zulauf tijdens de ledenvergadering van Eunited Robotics op 8 december.

Foto's:

Walter Zulauf volgt Henrik Schunk op als voorzitter Eunited Robotics

Walter Zulauf

© Aandrijvenenbesturen.nl