Laatste nieuws:

HENGELO, OVERIJSSEL, 5 december 2016 10:24

Siemens Hengelo assembleert twee compressortreinen voor Ghana

Dresser-Rand, een onderdeel van Siemens Power and Gas, heeft opdracht gekregen twee compressortreinen te leveren voor een Afrikaans onshore gasontvangststation in Ghana. Siemens in Hengelo is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de assemblage en het testen van de compressortreinen.

'
1/1

De klant is Eni Ghana Exploration and Production Limited (Eni Ghana). Dit is een dochteronderneming van de Italiaanse oliemaatschappij Eni S.p.A. Eni exploiteert het Offshore Cape Three Points (OCTP) project in Ghana. De compressortreinen zullen volgens planning in het najaar van 2017 worden geleverd. Eni Ghana verwacht de hele installatie in februari 2018 operationeel te hebben.

Compressoren

De beide Datum-centrifugaalcompressoren van Dresser-Rand (model D10R8B) worden elk aangedreven door een Siemens SGT-400-gasturbine. De Datum-compressoren presteren uitstekend in alle druk- en flow-toepassingen. Ze worden gebouwd in het Franse Le Havre. De SGT 400 gasturbines hebben het hoogste rendement van hun vermogensklasse en zijn uitgerust met de allernieuwste technologie op het gebied van aerodynamica en verbranding.

De gasturbines van Siemens komen uit het Engelse Lincoln. Siemens in Hengelo bouwt ze samen tot twee complete installaties. Wereldwijd zijn er meer dan 1.000 Datum-compressoren en 300 gasturbines van het type SGT-400 met succes in bedrijf.

“Met de Datum-centrifugaalcompressoren is al meer dan twintig jaar ervaring opgedaan, en met de SGT-400 gasturbine meer dan vijftien jaar. Door de betrouwbare technologieën van Dresser-Rand en Siemens te combineren, zijn we in staat, onze klanten een stuk meerwaarde en de allerbeste oplossing te bieden”, aldus Huub Banus, locatiemanager van Siemens in Hengelo.

Energie voor Ghana

Voor Ghana heeft de ontsluiting van nationale hulpbronnen ter verbetering van de energievoorziening en van de levenskwaliteit hoge prioriteit. De compressortreinen worden geïnstalleerd in het onshore-ontvangststation van Eni Ghana, vlakbij de kuststad Sanzule in het westen van Ghana.

Het ontvangststation krijgt het gas aangeleverd via de offshore-installaties en verwerkt het verder, om het vervolgens in het nationale pijplijnnetwerk te injecteren. Het OCTP-project is voor Ghana van groot strategisch belang, omdat het langdurig garant staat voor een duurzame en schone energievoorziening.

Het is de eerste keer dat Dresser-Rand een Datum-compressor verkoopt die door een Siemens-gasturbine wordt aangedreven. De opdracht betekent ook vanuit integratie-perspectief een belangrijke mijlpaal en laat concreet de synergie zien die er is tussen de activiteiten van Dresser-Rand en die van Siemens.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (25)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden