ZOETERMEER, 7 november 2016 16:24

Minister-president Rutte neemt deel aan Industrietop FME

Minister-president Rutte neemt op woensdag 9 november op uitnodiging van ondernemersvereniging FME deel aan de Industrietop. Tijdens deze top spreken CEO’s van Nederlandse bedrijven aan de hand van de Industrieagenda 2016-2018, over de toekomst van de technologische industrie.

Met een toegevoegde waarde van 39,6 miljard, in totaal 6,6% van het BNP, vertegenwoordigt de technologische industrie een zeer belangrijk onderdeel van de Nederlandse economie.

Industrietop

De Industrietop vindt plaats bij Kiremko, een Nederlandse fabrikant van machines bestemd voor de aardappelverwerkende industrie. Voorafgaand aan de discussie met de CEO’s krijgt de minister-president, samen met Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van FME, een rondleiding door de fabriek.

Kabinetsbeleid

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen zal het terugblikken op het kabinetsbeleid steeds meer toenemen. De Nederlandse industrie kijkt in hoge mate positief terug op de afgelopen kabinetsperiode. Het kabinet heeft gewerkt aan structurele hervormingen en economisch herstel en de industrie is op die basis in staat geweest om productie in Nederland te houden, exportposities uit te bouwen en te investeren in mensen, machines en innovatie.

Exportkampioen

FME schrijft op haar site: “De technologische industrie maakt de toekomst. Vanuit het hart van de samenleving. Als geen andere sector biedt de Nederlandse maakindustrie met innovatie en technologie oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van energie en klimaat, voedselzekerheid, gezondheid, veiligheid en mobiliteit. En dat levert ook nog eens economische groei en banen op voor alle lagen van de bevolking. Om deze belangrijke positie te behouden is de Nederlandse industrie als exportkampioen sterk afhankelijk van stabiliteit en veiligheid in de wereld.”

Op 9 november spreekt FME samen met een groep ondernemers uit de technologische industrie met minister-president Rutte om de balans op te maken van een succesvolle periode voor de Nederlandse industrie in de afgelopen jaren en een kansrijke toekomst met belangrijke beleidsuitdagingen.

FME: “We zien het als een wederzijds belang om richting de verkiezingen de veelzijdigheid van de industrie en de bijdrage van de industrie – zowel economisch als maatschappelijk – aan Nederland zichtbaar te maken.”

bron: FME

Foto's:

Minister-president Rutte neemt deel aan Industrietop FME

© Aandrijvenenbesturen.nl