Laatste nieuws:

SOESTERBERG, 29 september 2016 14:09

Igus presenteert nieuw brandveilig polymeer

Motion plastics specialist Igus heeft een polymeer materiaal gepresenteerd dat voldoet aan de EU brandbeveiligingsnorm. Het materiaal, Iglidur RW370, voldoet aan de norm EN 45545 voor railvoertuigen.

'
1/1

Het materiaal is geschikt voor toepassing in de levensmiddelenindustrie, in clean-rooms of in de medische techniek.

In de verkeerstechniek draait het om belastbare en betrouwbare machinebouwcomponenten met een lange levensduur. Bij toepassingen met hoge frequenties onder wisselende weersomstandigheden is een onderhoudsvrije continue werking bijzonder belangrijk.

Door het gebruik van slijtvaste Igus-polymeren met goede prestaties kan niet alleen de externe smering achterwege blijven, maar kunnen ook, door geoptimaliseerde glijcombinaties met grote doelmatigheid, waardevolle bedrijfsmiddelen worden bespaard.

Verhoogde brandveiligheid

De EN 45545 verenigt land-specifieke EU-brandveiligheidsvoorschriften en verhoogt zo de veiligheid in railvoertuigen en van de spoorweginfrastructuur. Met het nieuwe materiaal voldoet Iglidur RW370 niet alleen aan de eisen van deze norm, maar biedt tegelijkertijd een hoge mediabestendigheid en is daarbij ook nog slijtvast. Het materiaal wordt onder andere gebruikt in deurgeleidingen en scharnieren, roterende gewrichten, instelmechanismen voor zitting- en tafelverstellingen.

Polymeer lagertechniek bij spoorwegen

Het materiaal maakt deel uit van een breed lagertechniek-aanbod van Igus voor de spoorwegtechniek. Als aanvulling op Iglidur RW370 heeft Igus bijvoorbeeld ook het zwaar belastbare lager van Iglidur Q2 in het programma.

Iglidur Q2 kan in onderstellen, reminstallaties en koppelingsystemen van spoorwegen wordt ingezet. Als aanvulling op de glijlagers biedt Igus tevens onderhoudsvrije draadspillen voor beweging in schakelapparaten, wissels, deur- en hellingaandrijvingen. Dit programma omvat niet alleen verschillende maten, maar ook verschillende uitvoeringen, zoals vooraf geïnstalleerde oplossingen, tot en met levenslange spelingsvrije oplossingen.

Klanten kunnen gebruik maken van een productzoeker en levensduurberekening via internet. Daarnaast omvat het Igus-aanbod ook de smeermiddelvrije Xiros polymeer kogellagers, welke levenslang onderhoudsvrij zijn.

Voor comfort in het dagelijks functioneren, heeft Igus tevens de passende oplossing: glijrailsystemen voor zitplaatsverstellingen en ergonomische vereisten ten aanzien van de werkplek zijn door de preload- (voorspannings-) functie spelingsvrij en trillingsdempend.

bron: Igus

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden