Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 19 september 2016 15:34

FME en Oost-Nederland geven industrie een boost

Ondernemers, onderwijs, overheden en intermediairs in Gelderland en Overijssel slaan samen met FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, de handen ineen om de industrie slimmer en schoner te maken. Zij presenteerden vrijdag 16 september de actiepunten die de industrie in Oost-Nederland een extra ‘boost’ moet geven.

'
1/1

De Industrie Agenda is ambitieus. In 2020 moet 40% van de industriebedrijven digitaal produceren en 10% minder grondstoffen verbruiken. Meer groei, minder afval, meer banen. Provincies Gelderland en Overijssel investeren samen ruim 20 miljoen euro vanuit eigen middelen. De andere partijen stellen capaciteit en projectgelden beschikbaar.

Voor FME is het concretiseren van de agenda een belangrijke stap. “Samen met beide provincies financiert FME de leiding van het project. Daar waar we landelijk voorzitter zijn van Smart Industry, hebben wij nu ook een belangrijke actieve link naar een ambitieuze regio op dit gebied”, aldus Roy van Enkhuyzen, Business Development Manager Oost-Nederland van FME.

Gedeputeerde Michiel Scheffer (Gelderland): “Wereldwijd verandert de industrie ingrijpend door 3D printing, robotisering en digitalisering. Bedrijven, banen en hele industrietakken gaan op zijn kop. Dit biedt kansen voor de industrie in Oost-Nederland als bedrijven snel in beweging komen. Met digitaliseringsvouchers, fieldlabs en facility sharing willen we ondernemers helpen om sneller de omslag naar digitaal en duurzaam produceren te maken.”

Oost-Nederland is één van de grootste industrieregio’s in Nederland. Er werken meer dan 400.000 mensen in de industrie en aanverwante sectoren in Gelderland en Overijssel. De 15.000 industriebedrijven leveren 15% van het regionaal inkomen en 10% van de werkgelegenheid. Gedeputeerde Eddy van Hijum (Overijssel): ”In Oost-Nederland is de maakindustrie sterk vertegenwoordigd. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling en toepassing van innovatieve en duurzame productiemethoden en nieuwe materialen. Ook het onderwijs moet actief op deze ontwikkeling inspelen, zowel voor het opleiden van jongeren als het om- en bijscholen van werkenden.”

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden