Laatste nieuws:

DEN HAAG, 14 september 2016 21:36

Nederland akkoord met modernisering Europees octrooi

Het verdrag waarin wordt geregeld dat Nederland meedoet aan de nieuwe Europese rechtbank voor octrooigeschillen is officieel door Nederland geratificeerd. Nederland is hiermee het elfde land dat het nieuwe Europese octrooisysteem goedkeurt. De rechtbank gaat van start zodra dertien lidstaten (waaronder Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk) de afspraken hebben goedgekeurd.

 '
1/1
'Eén Europese markt, één EU octrooi' is de kern van het unitair octrooipakket, waar naast de rechtbank ook het unitair octrooi onderdeel van is. Uitvindingen genieten met het unitair octrooi gelijke bescherming binnen de Europese Unie, met uitzondering van Spanje, Kroatië en Polen. Ook kunnen innovatieve ondernemers via het nieuwe systeem in één keer voor nagenoeg heel Europa een octrooi aanvragen. Het gaat daarbij om 25 landen met in totaal meer dan 400 miljoen inwoners. Hiermee komt een einde aan ruim 40 jaar discussie over voertalen, vergoedingen en dubbele procedures. Voor het bedrijfsleven betekent het unitair octrooipakket lagere kosten, efficiëntere rechtspleging en meer rechtszekerheid. Het unitair octrooi wordt een extra mogelijkheid naast het bestaande stelsel van nationale en Europese octrooien.

Ook rechtbank in Nederland

De nieuwe rechtbank, het Eengemaakt Octrooigerecht (Unified Patent Court), doet straks uitspraak over inbreuk op of vernietiging van Europese of unitaire octrooien. Deze uitspraken gelden in alle deelnemende landen. Ook in Nederland zal een vestiging van deze rechtbank komen.

Naast Nederland hebben inmiddels ook Frankrijk, Oostenrijk, België, Bulgarije, Denemarken, Luxemburg, Malta, Portugal, Zweden en Finland het unitair octrooipakket goedgekeurd. Duitsland volgt waarschijnlijk binnenkort. Daarnaast is ook goedkeuring door het Verenigd Koninkrijk vereist. Wat de exacte gevolgen van de  aangekondigde ‘Brexit' voor de ingangsdatum zijn, is nog onduidelijk.

bron: Rijksoverheid

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden