Laatste nieuws:

, 15 september 2016 10:35

Voedseldropping met eetbare drone

Drones bouwen van metaal en plastic? Dat is zo achterhaald. Eetbare drones, dat wordt de toekomst. Onbemande vliegtuigen, gemaakt van eetbare materialen, worden op maat gemaakt om voedsel te kunnen afleveren op afgelegen locaties of in rampgebieden. De drone, ‘Pouncer' genaamd, is een ontwerp van engineer en avonturier Nigel Gifford. Dezelfde die zijn zonne-satellietbedrijf Ascenta*) in 2014 voor 22 miljoen dollar aan Facebook verkocht.

Eetbare drones zijn de toekomst: deze is van chocolade'
Eetbare drones zijn de toekomst: deze is van chocolade
1/1
Het plan is dat Pouncer de huidige methode van afgeven van noodvoedingsrantsoenen gaat vervangen. Momenteel worden die rantsoenen boven een gebied gedropt met militaire vliegtuigen en parachutes, maar dat is een kostbare methode, met veel verspilling. Bovendien komen ze niet altijd bij het doel terecht. En de gedropte rantsoenen voor een persoon bevatten maar 2200 calorieën en houden geen rekening met eetgewoonten, religies en culturele beperkingen van het doelgebied.

De drone kan rechtstreeks en met grote nauwkeurigheid naar zijn doel vliegen, en is zo ontwerpen dat verspilling bijna compleet is geëlimineerd. Het is de bedoeling om de vleugels van een soort, nu nog niet bepaald, voedingsmiddel te maken en de romp wordt gevuld met water en meer voedingsmiddelen. Deze maaltijden zouden 3500 calorieën bevatten en kunnen worden aangepast aan regionale gewoonten en culturen.

Als de drone landt kan hij worden ontmanteld om toegang te krijgen tot het voedsel. Het frame zou worden gemaakt van hout, dan kan worden gebruikt als brandstof of bouwmateriaal in de gebieden waar de drones terechtkomen.

‘Kunt u bij mij een drone droppen? Pizzasmaak graag!'

*) Ascenta

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - nnb
Safety Event 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden