Laatste nieuws:

UTRECHT, 12 september 2016 11:36

Energieverbruik in de industrie kan drastisch omlaag

In diverse industrieën, zoals papier, chemie, procesindustrie en metaal, is voordeel te behalen in het energieverbruik. De grootgebruikers kunnen haast vanzelfsprekend de grootste winst halen. Tata Steel heeft bijvoorbeeld in juni 2016 een project afgerond met het isoleren van mengers, waardoor de processen duurzamer en efficiënter zullen verlopen.

Tata Steel: duurzamer en efficiënter.'
Tata Steel: duurzamer en efficiënter.
1/1
Een ander industrieel voorbeeld is Heineken. De verantwoordelijke voor het duurzaamheidsbeleid bij de brouwer meldt in april 2016 in het supply chain magazine, dat men sinds 2010 circa 8% bespaard heeft op het energieverbruik met een groei in de afzet van 43%.

Energieakkoord

Het energieakkoord in 2013 is een politiek statement, dat door veertig organisaties ondertekend is. De genoemde voorbeelden geven aan, dat de kansen uitermate concreet zijn en er is een breed pallet aan technologieën om die kansen te realiseren. De politieke theorie moet dan wel omgezet worden naar de praktijk. De voorzitter van de commissie die toeziet op de afspraken uit het energieakkoord, Ed Nijpels, haalde in mei 2016 het nieuws door dwingende maatregelen voor te stellen. De doelen moeten gehaald worden en de energie-intensieve industrie speelt daarin een belangrijke rol.

Seminar

Het seminar Energy Efficiency door automatisering tijdens de World of Technology & Science biedt industriële partijen sterke aanknopingspunten, om mogelijkheden te benutten. De eerste spreker haalt in zijn beschrijving al aan, dat de productie tegenwoordig in waardeketens plaatsvindt. Daarom pleit hij voor een integrale ketenaanpak, waarbij een case in de staalindustrie aangeeft hoe obstakels overwonnen kunnen worden, om tot energie efficiëntie te komen. Op de site ( http://wots.nl/seminar-ia-energy-efficiency-automation/) staat het volledige programma.

De verantwoordelijke functionarissen binnen de industrie hebben niet altijd een eenduidige functienaam en de focus ligt niet altijd op de technische kennis. Concrete voorbeelden van de sprekers op dinsdag 4 oktober 2016 in de Jaarbeurs Utrecht zijn voor mensen met een focus op energiemanagement behulpzaam.

Engie zorgt voor het beschikbaar maken van duurzame energie, het bieden van leveringszekerheid en een verantwoord gebruik van hulpmiddelen. De spreker haalt projecten aan, die door de inzet van automatisering het energiegebruik verbeteren. Datzelfde geldt voor de presentaties van Endress+Hauser, Flexim Instruments en Yokogawa Europe. Die sprekers benadrukken de combinatie van specifieke instrumentatie en automatisering. De kennisoverdracht van de technologische kennis kan voor u een belangrijke stap zijn, om obstakels te overwinnen.

Via http://www.wots.nl/ kan men zich aanmelden voor een gratis bezoek aan de beurs en dit seminar.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (28)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden