Laatste nieuws:

, 12 september 2016 10:37

Wat gebeurt er als agressieve robots een autofabriek overnemen? (video)

Waar vind je een grotere concentratie aan robots dan in moderne autofabrieken? Als robots de zaken gaan overnemen, zou dat dus best wel eens in zo'n autofabriek kunnen zijn.

 '
1/1
‘ANA' is een recente korte science-fiction film over zo'n apocalyptische ‘menselijke machines' scenario. In de film zijn we getuige van de momenten die leidden tot het begin van het eind, door de ogen van een non-descripte, verveelde fabrieksmedewerker  die langzamerhand overbodig wordt door alle high-tech apparatuur en automatisering.

ANA is een creatie van Factory Fifteen, een creatieve studio die is gespecialiseerd is in een ‘ontwerpbenadering bij het maken van films, en een verhalende benadering bij architectonische visualisatie'.  De in de film onderzochte thema's zijn onderdeel van een groter project in ontwikkeling. Ook in eerder korte films ging Factory Fifteen in op de convergentie van design, architectuur en een vaak choquerende en akelige toekomst. 

Hoewel er een duister beeld wordt geschetst, laat de film zien hoe onze keuzes op dit moment van invloed kunnen zijn op de wereld van morgen. In een wereld waarin steeds meer verantwoordelijkheid wordt verschoven van de mens naar de machine lijkt het beetje werk dat overblijft voor de mens onbelangrijk. Zo'n nieuwe wereld zou wel eens dichterbij kunnen zijn dan vaak wordt gedacht - in het geval van de film was er nog maar één menselijke beslissing nodig.  

Het vertellen van verhalen in deze context zou wel eens heel belangrijk kunnen zijn voor onze toekomst. Als kunst, popcultuur en science fiction een middel zijn om een beeld te krijgen van de toekomst, kan het nadenken daarover een rol spelen bij het vormen van de echte werkelijkheid van morgen. Verhalen bieden ons de mogelijkheid om de wereld te schetsen waarin we zouden willen leven, en ook de toekomst die we willen vermijden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (18)

24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building
14 november 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
NI Days 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden