Laatste nieuws:

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 17 augustus 2016 15:07

Selectietool voor UL-richtlijnen kortsluitstroom

Wereldwijde fabrikanten die slimme machines voor de Noord-Amerikaanse markt ontwikkelen moeten de juiste combinatie van paneelcomponenten zien te vinden om te kunnen voldoen aan de UL-richtlijnen voor kortsluitstroom. Om dit proces te vereenvoudigen heeft Rockwell Automation zijn Global Short-Circuit Current Rating (SCCR) Selection Tool uitgebreid met nieuwe opties voor motorbesturingscomponenten.

'
1/1

Een eerste vereiste om aan de UL-richtlijnen te voldoen is het selecteren van het juiste niveau van bescherming tegen kortsluitstroom. Machine- en paneelbouwers raadpleegden traditioneel de nominale waarden voor afzonderlijke componenten om ervoor te zorgen dat de combinatie daarvan binnen een paneel de aanwezige kortsluitstroom kon ondervangen. Zonder deze beveiliging zou een kortsluiting kunnen resulteren in aan elkaar gesmolten contacten, beschadigde onderdelen, productiviteitsverlies en hogere onderhoudskosten.

Global SCCR Selection Tool

Machine- en paneelbouwers kunnen gebruikmaken van de Global SCCR Selection Tool om de selectietijd voor onderdelen aanzienlijk te reduceren en hun paneelontwerpen te optimaliseren met de beste componenten voor motorbesturing. Rockwell Automation ontwikkelde deze tool voor starters met directe inschakeling en aandrijvingen met variabele frequentie. Hiervoor maakte het gebruik van wereldwijd gedeelde waarden voor motorspanningen (50/60 Hz) en storingsstroom. De tool bevat tabellen die overeenstemmen met de UL-richtlijnen. Ze bieden gebruikers de mogelijkheid om componenten voor motorbesturing te selecteren binnen een breed bereik van PK- of kilowatt-waarden.

Gebruikers kunnen applicatieparameters opgeven om de juiste kortsluitstroom te bepalen. Dit resulteert in een materiaalstaat van één regel met de gewenste nominale waarde voor de motor. De tabel en materiaalstaat tonen een relevante lijst van componenten en bieden een bevestiging dat de nominale kortsluitstroom van het paneel de aanwezige storingsstroom kan ondervangen.

“We hebben een divers scala aan apparaten voor motorbesturing getest op basis van een uitgebreide reeks van nominale waarden tot op een niveau van 100 kA”, aldus Karen Hecht, business manager Supply of Power bij Rockwell Automation. “Wereldwijde OEM’s die panelen ontwerpen kunnen snel en eenvoudig componenten selecteren in de wetenschap dat de resulterende combinatie optimale bescherming biedt tegen eventuele kortsluitingen.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden