Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 10 augustus 2016 11:12

Mathworks breidt vloeistofsimulatie Simscape uit (video)

De modellering en simulatie van vloeistofsystemen in Simscape is uitgebreid. Met Release 2016a heeft MathWorks de componentbibliotheken aangevuld.

'
1/1

Deze week kondigde Mathworks nieuwe mogelijkheden aan voor de modellering van vloeistofsystemen binnen de Simscape-productfamilie. Deze introductie is onderdeel van Release 2016a en hiermee biedt Simscape Fluids nu componentbibliotheken voor de modellering en simulatie van de thermische eigenschappen van vloeistofsystemen.

De nieuwe bibliotheken en voorbeelden bevatten warmtewisselaars, leidingen, kleppen en andere componenten waarmee hydraulische, verwarmings- en afkoelings- en vloeistoftransportsystemen ontwikkeld kunnen worden voor toepassingen als hydrauliek van graafmachines, motorkoelingsystemen en watervoorzieningsnetwerken.

Modellen

Met Simscape Fluids kunnen acausale modellen van vloeistofsystemen gebouwd worden die rechtstreeks integreren met blokdiagrammen in Simulink, ‘state machines’ in Stateflow en Matlab-functies. Door het gehele systeem binnen één enkele omgeving te simuleren, worden taken gestroomlijnd zoals het ontwerpen van besturingssystemen en performanceoptimalisatie op systeemniveau. Dit maakt het ook mogelijk om integratieproblemen tijdens de ontwikkeling eerder op te sporen, waardoor er tijd en kosten worden bespaard.

Modellen inSimscape Fluids kunnen ook worden geconverteerd naar C-code. Hierdoor kan embedded software getest worden in configuraties zoals processor-in-the-loop en hardware-in-the-loop, iets dat veiliger en efficiënter is dan het testen op hardwareprototypes.

Uniformiteit

“Simscape Fluids is een waardevolle aanvulling op Simscape waarmee we problemen in complexe vloeistofsystemen met simulaties op kunnen lossen, zoals koelsystemen in motoren en centrale verwarmingsystemen in gebouwen”, zegt Jean Brunet, plaatsvervangend CEO bij Sherpa Engineering. “Een extra voordeel is dat door het werken met Simulink, Simscape Fluids een onderdeel is van één uniforme omgeving voor het ontwikkelen van besturingsalgoritmen en de onderhavige fysieke systemen. Dit verhoogt de waarde en mogelijkheden van modelgebaseerd ontwerpen.”

Kostenbesparend

“Simscape Fluids is een volgende stap in onze voortdurende investering in het Simscape-platform en de componentbibliotheken voor het modelleren van fysieke systemen”, zegt Paul Barnard van MathWorks. “Simscape Fluids is een belangrijk onderdeel van onze omgeving voor ontwikkelaars van besturingssystemen die het prestatieniveau van verwarmings- en koelsystemen willen beoordelen. Ingenieurs in de automobiel-, lucht- en ruimtevaartindustrie en de machinebouw kunnen hiermee gemakkelijker simulatie toepassen voor het verifiëren van systeemgedrag en daardoor het kostbare gebruik van echte systemen en prototypes grotendeels voorkomen.”

Meer informatie over Simscape Fluids.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference
4 oktober 2017 - Rotterdam, Ahoy
Pumps & Valves / Solids
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Energy Exhibition & Conference
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Wind Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden