Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 10 augustus 2016 11:12

Mathworks breidt vloeistofsimulatie Simscape uit (video)

De modellering en simulatie van vloeistofsystemen in Simscape is uitgebreid. Met Release 2016a heeft MathWorks de componentbibliotheken aangevuld.

'
1/1

Deze week kondigde Mathworks nieuwe mogelijkheden aan voor de modellering van vloeistofsystemen binnen de Simscape-productfamilie. Deze introductie is onderdeel van Release 2016a en hiermee biedt Simscape Fluids nu componentbibliotheken voor de modellering en simulatie van de thermische eigenschappen van vloeistofsystemen.

De nieuwe bibliotheken en voorbeelden bevatten warmtewisselaars, leidingen, kleppen en andere componenten waarmee hydraulische, verwarmings- en afkoelings- en vloeistoftransportsystemen ontwikkeld kunnen worden voor toepassingen als hydrauliek van graafmachines, motorkoelingsystemen en watervoorzieningsnetwerken.

Modellen

Met Simscape Fluids kunnen acausale modellen van vloeistofsystemen gebouwd worden die rechtstreeks integreren met blokdiagrammen in Simulink, ‘state machines’ in Stateflow en Matlab-functies. Door het gehele systeem binnen één enkele omgeving te simuleren, worden taken gestroomlijnd zoals het ontwerpen van besturingssystemen en performanceoptimalisatie op systeemniveau. Dit maakt het ook mogelijk om integratieproblemen tijdens de ontwikkeling eerder op te sporen, waardoor er tijd en kosten worden bespaard.

Modellen inSimscape Fluids kunnen ook worden geconverteerd naar C-code. Hierdoor kan embedded software getest worden in configuraties zoals processor-in-the-loop en hardware-in-the-loop, iets dat veiliger en efficiënter is dan het testen op hardwareprototypes.

Uniformiteit

“Simscape Fluids is een waardevolle aanvulling op Simscape waarmee we problemen in complexe vloeistofsystemen met simulaties op kunnen lossen, zoals koelsystemen in motoren en centrale verwarmingsystemen in gebouwen”, zegt Jean Brunet, plaatsvervangend CEO bij Sherpa Engineering. “Een extra voordeel is dat door het werken met Simulink, Simscape Fluids een onderdeel is van één uniforme omgeving voor het ontwikkelen van besturingsalgoritmen en de onderhavige fysieke systemen. Dit verhoogt de waarde en mogelijkheden van modelgebaseerd ontwerpen.”

Kostenbesparend

“Simscape Fluids is een volgende stap in onze voortdurende investering in het Simscape-platform en de componentbibliotheken voor het modelleren van fysieke systemen”, zegt Paul Barnard van MathWorks. “Simscape Fluids is een belangrijk onderdeel van onze omgeving voor ontwikkelaars van besturingssystemen die het prestatieniveau van verwarmings- en koelsystemen willen beoordelen. Ingenieurs in de automobiel-, lucht- en ruimtevaartindustrie en de machinebouw kunnen hiermee gemakkelijker simulatie toepassen voor het verifiëren van systeemgedrag en daardoor het kostbare gebruik van echte systemen en prototypes grotendeels voorkomen.”

Meer informatie over Simscape Fluids.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden