Laatste nieuws:

SOESTERBERG, 4 augustus 2016 12:00

Kunststof voor inzet in oververhitte stoom

Iglidur HSD350 is een kunststof die continue ingezet kan worden in oververhitte stoom. Het smeermiddel-, onderhouds- en corrosievrije Igus-materiaal presenteert zich als gunstig alternatief voor metalen varianten.

'
1/1

Iglidur HSD350 is geschikt voor stoomsterilisatie bij autoclaven. Volgens Igus vertoont het glijlagermateriaal vooral in de levensmiddelen- en medische industrie voordelen ten opzichte van metalen lagers.

Autoclaveren

Autoclaveren is gedurende de productie van levensmiddelen, medicijnen en bij de reiniging van medische producten één van de belangrijkste procedures voor het doden van bacteriën. Bij een standaardprocedure vindt er in de druktank een verhitting plaats tot 121°C bij 2 bar gedurende 15 tot 20 minuten, resp.134°C gedurende 2 tot 3 minuten bij 3 bar stoomdruk, bij bijzonder resistente bacteriën.

Een hele uitdaging voor de afzonderlijke componenten van de machine, en ook voor de lagers. Vaak is bij metalen lagers een speciale autoclaveerbare smering nodig. Echter wordt door de toepassing van vet de sterilisatie in zoverre beïnvloed, dat het effect duidelijk gereduceerd is. Als smeermiddel- en onderhoudsvrij alternatief zijn er daarom polymeren lagers, waarvan het materiaal bijzonder resistent is tegen hitte, druk en vochtigheid.

Specificaties

Het materiaal is langdurig bestand tegen temperaturen tot 180 °C en kortstondig tot 210 °C. Door de afwezigheid van corrosie is Iglidur HSD350 geschikt voor toepassingen in natte omgevingen en toont daarbij een geringe vochtopname en warmte-uitzetting.

Ook is het nieuwe materiaal mediabestendig en stabiel, ook bij sterilisatie met oververhitte stoom. Daarmee kunnen lagers en gewrichten zo vormgegeven worden, dat in complexe, niet scheidbare eenheden, optimale reinigingsresultaten behaald kunnen worden.

bron: Igus

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (18)

24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building
14 november 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
NI Days 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden