Laatste nieuws:

SAN FRANCISCO, CALIFORNIë (VS), 23 juni 2016 13:00

Elon Musk stort zich op huishoudrobot

Een soort mechanische ‘Mien Dobbelsteen’, dat is blijkbaar een nieuwe droom van Tesla-CEO Elon Musk. Dit is namelijk één van de doelen van OpenAI, een organisatie waarvan Musk medevoorzitter is.

Elon Musk'
Elon Musk
1/1

De missie van OpenAI is volgens hun website het bouwen van veilige KI (Kunstmatige Intelligentie). Ook wil de organisatie de voordelen van KI zo breed en goed verdeeld mogelijk beschikbaar maken.

Concreet

Zo’n missie-verhaal is natuurlijk vaak mooi verwoord, maar wat betekent dit nu in de praktijk? Wat OpenAI beoogt te doen is het inkopen van bestaande robots en deze vervolgens aan te passen voor specifieke doeleinden. Bijvoorbeeld het bouwen van een robot die huishoudelijke taken op zich neemt.

Chatten en spelen

Musk geeft aan daarnaast ook zogenaamde ‘chatbots’ te willen maken, die normale gesprekken kunnen begrijpen en om kunnen zetten in concrete taken. Een ander doel van OpenAI is om robots een game te kunnen laten doen. Games zijn namelijk virtuele mini-werelden die heel divers zijn. Een game snel leren spelen zal volgens OpenAI resulteren in een grote sprong voorwaarts op het gebied van KI.

Het hoofddoel van OpenAI kan dus worden samengevat als het ontwikkelen van steeds betere algoritmes voor zelflerende robots. “Die algoritmes kunnen ons vervolgens helpen nog slimmere apparatuur te ontwikkelen”, aldus OpenAI.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden