LOD (ISRAëL), 13 juni 2016 14:56

Israël bouwt autonome pantserwagen (video)

Israël Aerospace Industries (IAI) heeft een ‘gevechtsrobot’ gebouwd in de vorm van een gepantserde wagen. De wagen kan uitgerust worden met verschillende modules.

IAI heeft de robot-pantserwagen de ‘Robattle’ gedoopt. De Robattle kan worden gebruikt als een geavanceerde beveiligingswagen, als afleiding voor vijanden, of voor surveillance-missies.

Bouwkit

De makers geven aan dat de Robattle een ‘modulaire robot-kit’ is en uit verschillende componenten is opgebouwd. Denk hierbij aan: besturing, navigatie, route-planning en autonomie, sensoren en laadruimte. Dankzij het modulaire ontwerp kan IAI delen aanpassen, afhankelijk van het doel van een bepaalde missie.

Zo kan de Robattle in plaats van wielen ook uitgerust worden met rupsbanden. Extra opties zijn bijvoorbeeld robot-armen, sensoren of radars en zelfs op afstand bedienbare wapens.

IAI demonstreert de Robattle deze week op de Eurosatory defensie- en beveiligingsbeurs in Frankrijk. In de video hieronder zie je enkele van de functies van deze machine.

bron: Engadget

Foto's:

Israël bouwt autonome pantserwagen (video)

© Aandrijvenenbesturen.nl