Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 23 mei 2016 11:07

Grootste Internet of Things netwerk van Nederland uitgerold

Aerea, een jong Rotterdams bedrijf dat connectiviteitsdiensten levert, heeft in Nederland een mobiel netwerk met landelijke dekking voor het Internet of Things uitgerold. Het netwerk is gebaseerd op de technologie van Sigfox. Hiermee kunnen op grote schaal machines, apparaten en sensoren met een zeer laag energieverbruik veilig en tegen lage kosten met het internet worden verbonden. Via het netwerk is bovendien direct roaming gerealiseerd op alle aangesloten Sigfox-netwerken wereldwijd. Apparaten kunnen daarom eenvoudig over grenzen heen met elkaar communiceren.

UNB-technologie van Sigfox'
UNB-technologie van Sigfox
1/1
Nicholas van Hoey Smith, CEO van Aerea: "Onze oplossing is uitermate geschikt voor bedrijven die op grote schaal met IoT aan de slag willen. Niets staat ons in de weg om de komende jaren miljoenen devices aan te sluiten én het bedrijfsleven miljoenen te laten besparen. Om de volgende vloedgolf aan ‘dingen' te verbinden heb je lage tarieven nodig en batterijen die jaren meegaan. Wij bieden connectiviteit vanaf een euro per jaar per device. Wij kiezen er voor om vanaf het begin met een eenvoudig bedrijfsmodel te werken. We bieden voor Nederland en alle andere Sigfox-landen één contract en SLA,  met standaard API's voor het ontsluiten van klantdata."

Open technologie

De oplossing is mogelijk dankzij de open technologiestructuur van Sigfox, de Franse netwerkprovider van het Low Power Wide-Area Network (LPWAN). Sigfox-netwerken worden wereldwijd in hoog tempo uitgerold. Een groot deel van Europa en daarbuiten is al voorzien van dekking en miljoenen apparaten en sensoren zijn inmiddels op het netwerk aangesloten. Sigfox werkt via de Ultra Narrow Band (UNB), een vrije frequentie met zeer hoge capaciteit, die zeer geschikt is voor kort tweeweg berichtenverkeer. In Nederland werkt Aerea samen met telecomoperators, hardware- en platformbouwers. Het netwerk wordt al gebruikt voor parkeersensoren, rookmelders, watermeters en GPS-trackers.

Kansen van het IoT

Om het werk van Aerea te versnellen, zijn twee ervaren topmannen uit de telecombranche, John van Vianen en Ras Lalmy, tot de directie toegetreden. "Wij geloven sterk in de ongekende mogelijkheden die IoT creëert voor bedrijven, overheden en consumenten. Naar verwachting zijn er over vijf jaar wereldwijd meer dan 25 miljard apparaten aangesloten op het internet. Met de internationale slagkracht van Sigfox en met onze professionals zien we het als een fantastische uitdaging om dit potentieel te ontsluiten."

http://www.aerea.nl/

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden