PALM SPRINGS, CALIFORNIë (VS), 9 mei 2016 12:13

Zwerm van 100 drones (video)

Elektronicafabrikant Intel heeft eerder dit jaar een nachtelijke show gehouden in Amerika met 100 drones. Dit was de eerste keer dat zo’n massaal aantal drones legaal in het Amerikaanse luchtruim heeft gevlogen.

In november vorig jaar heeft Intel met een soortgelijke show in Duitsland al veel bekijks gehad. De show in het Amerikaanse Palm Springs was de eerste keer dan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) toestemming gaf voor zo’n massale drone-vlucht.

100 drones

De drones stegen na het ondergaan van de zon op. Aan iedere drone zat een RGB-led bevestigd die voor meerdere felle kleuren tegen de donkere avondlucht kon zorgen. Met speciaal geschreven software werd de synchronisatie van de drones bewerkstelligd. De drones vlogen in allerlei gekleurde patronen.

“Brian Krzanich, CEO van Intel: “Bij Intel experimenteren wij met events als deze, waarbij we de limieten verkennen van hoe je 100 robots tegelijkertijd in de lucht bestuurt.” Uiteindelijk is het doel volgens Krzanich om van 100 robots naar een zwerm van 1000 robots te gaan. Zo kan de ultieme lichtshow boven bijvoorbeeld een voetbalstadion worden gecreëerd.

Foto's:

Zwerm van 100 drones (video)

© Aandrijvenenbesturen.nl