Laatste nieuws:

KALAELOA, HAWAï (VS), 18 april 2016 13:29

Solar Impulse weer klaar voor vertrek (video)

Het zonne-vliegtuig Solar Impulse 2 is klaar om de vlucht rond de wereld te vervolgen. Het toestel stond sinds 3 juli 2015 in Hawaï aan de grond vanwege schade aan de accu’s.

'
1/1

De vlucht van Japan naar Hawaï (8900 kilometer) duurde 117 uur en 52 minuten en werd gedaan dor piloot André Borschberg. Een historische prestatie. Maar helaas raakten de accu’s van het vliegtuig wegens oververhitting beschadigd tijdens deze vlucht. Aangezien het vervangen van de accu’s langer zou duren dan verwacht, was het niet meer mogelijk om de vlucht rond de wereld voor het einde van het ideale vliegseizoen af te ronden.

Kansen

“Zoals we vaak hebben ervaren met Solar Impulse blijken obstakels uiteindelijk vaak kansen voor verbetering”, legt André Borschberg uit. “De extra tijd is uiteindelijk gebruikt om een sterke ‘mindset’ binnen het team te creëren. Soms kost het meer tijd om de juiste bezieling te vinden dan het nieuwe technologieën te ontwikkelen.”

Het team is nu terug in ‘missie modus’ en wacht op de ideale weersomstandigheden om de vlucht te hervatten. De eerstvolgende etappe naar Noord-Amerika zal gevlogen worden door Bertrand Piccard.

Onderhoudsvluchten

Tussen eind februari en midden-april 2016 vloog een testpiloot met de Solar Impulse 2 al dertien testvluchten. Hiermee werden de prestaties van het vliegtuig en van het nieuwe koelsysteem getest. Hierna hebben de twee piloten André Borschberg en Bertrand Piccard een serie trainingsvluchten uitgevoerd, waaronder een vlucht op grote hoogte.

Bestemmingen

Het team onderzoekt momenteel vier potentiële bestemmingen in Amerika: Phoenix, het gebied rond San Francisco, Los Angeles en Vancouver. Door zoveel mogelijk bestemmingen te onderzoeken wordt de maximale flexibiliteit gehaald bij het plannen van de route. De definitieve route zal een paar dagen voor vertrek gekozen worden, afhankelijk van het weer.

Na deze etappe zal de Solar Impulse naar New York en Europa of Noord-Afrika vliegen. De laatste etappe gaat naar Abu Dhabi, waar het hele avontuur begon.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden