Laatste nieuws:

VLISSINGEN / NEDERWEERT, 7 januari 2016 08:30

Echtwerk.nl gelanceerd

Op 6 januari is ‘Echtwerk.nl’ gelanceerd. Dit is een online plek waar techneuten en technische bedrijven hun passie voor de techniek kunnen delen. Echtwerk.nl is het resultaat van een samenwerking tussen Humares, Get.Noticed en Zippycraft

Echtwerk.nl is ook geoptimaliseerd voor mobieltjes.'
Echtwerk.nl is ook geoptimaliseerd voor mobieltjes.
1/1

De ontwikkeling van het platform nam in totaal twee jaar in beslag. Het begon met een onderzoek waaruit bleek dat de techneut een online plek mist waar hij zijn passie, werk en kennis kan delen met vakgenoten. Dit bracht de drie partijen op het idee om deze plek voor de wereld van de techniek te scheppen. Op basis van marktonderzoek werd het Echtwerk-platform ontwikkeld met de techneut als middelpunt.

Communicatiemiddel voor techneuten

Op Echtwerk.nl kunnen deelnemers zich profileren, laten informeren en communiceren met collega-techneuten. Een lasser kan bijvoorbeeld een foto van zijn laatste spectaculaire project plaatsen. Een monteur stelt een vakinhoudelijke vraag en krijgt antwoord van zijn collega’s uit heel Nederland. Bedrijven delen hun grotere projecten en een engineer deelt zijn kennis middels een blogartikel.

Behoefte

Patrick van der Ploeg, CEO van mede-initiatiefnemer Humares is blij met het resultaat: “In onze dagelijkse gesprekken met technici en met technische bedrijven merken we dat er behoefte is om passie, kennis en trots over ons mooie vakgebied te delen. Ik ben blij dat wij een rol kunnen spelen in het platform dat dit mogelijk maakt. Vanaf vandaag is het aan iedereen binnen de technische sector om Echtwerk.nl tot een écht succes te maken!”

Alfons Bruekers, directeur operations bij de TU/Eindhoven is één van de ambassadeurs van het eerste uur: “Technische studies staan garant voor ’n mooie baan en carrièreperspectief. De spannendste innovaties vinden plaats op de grensvlakken van techniek en maatschappij, en op de raakpunten van domeinen als bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, informatica en fysica. Het delen van inspiratie en kennis op dit vlak is hierbij erg belangrijk. Echtwerk.nl biedt eindelijk deze mogelijkheden voor de techneuten van Nederland: een social platform voor de techniek. Een prachtig initiatief waar passie centraal staat!”.

www.echtwerk.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden