Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 12 oktober 2015 14:19

Robohon: de Japanse smartphone-robot (video)

Sharp heeft voor de Japanse markt een smartphone getoond in de vorm van een robot. Je kunt er natuurlijk mee bellen, maar het apparaat kan ook dansen, foto’s projecteren, kaarten weergeven en meer.

'
Rechts
1/2

Het idee dat mobiele telefoons klein moeten zijn is al jaren verleden tijd. Dankzij de populariteit van smartphones met schermen van 5 inch of groter lijkt de ‘phablet’ redelijk geaccepteerd in het dagelijks leven. Toch zijn ook de ontwerpen van de grootste smartphones nog vrij subtiel. Sharp lijkt echter met de ‘Robohon’ een vinding te hebben die absoluut allesbehalve subtiel genoemd mag worden.

Robohon

In het kort is Robohon een robot met een ingebouwde smartphone en een minuscuul aanraakscherm van twee inch (pakweg 5 cm). Het geval draait een aangepaste versie van Android, heeft een camera aan boord en ondersteunt moderne netwerken tot 4G LTE.

Op het kleine scherm is slechts ruimte voor vier iconen tegelijk. Een woordvoerder van Sharp verklaarde aan de pers dat dit is omdat het de bedoeling is dat je tegen Robohon praat. Stembediening als primaire interface dus, het touchscreen is ondergeschikt gemaakt.

Dansende telefoon

De armen en benen van de Robohon zijn beweegbaar, waardoor de robot kan bewegen en zelfs een dansje voor je doet als je het lief vraagt. Voorlopig verstaat de Robohon alleen Japans uiteraard. Toch schijnt deze spraakherkenning volgens Japanners erg goed te werken. De robot-telefoon luistert zelfs naar verschillende bewoordingen en aanwijzingen.

Via de stembediening zijn de belangrijkste basisfuncties van de robot te bedienen. Denk hierbij aan het nemen van foto’s, bellen, memo’s invoeren, sms-berichten beantwoorden en zelfs het projecteren van foto’s en videobeelden via een kleine picoprojector in het hoofd van de telefoon.

Modeaccessoire

Sharp wil nog niet vertellen hoeveel de Robohon moet gaan kosten wanneer de robot begin 2016 op de Japanse markt verschijnt. Wel zet het bedrijf de ‘telefoon’ neer als een hip modeaccessoire. Zo heeft de Robohon (nep)leren zooltjes onder zijn voeten en is er zelfs al een lijn van accessoires met Swarovski-kristallen aangekondigd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (25)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden