Laatste nieuws:

DEN HAAG, 12 oktober 2015 12:10

Dringend technici gezocht in levensmiddelenindustrie (video)

De levensmiddelenindustrie heeft dringend technici en technologische mensen nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Onder andere de Week van de Levensmiddelenbranche moet hier verandering in brengen.

'
1/1

Het visiedocument ‘Leren en werken, werken en leren’ (PDF), van de Taskforce Human Capital Agenda Food & Feed, maakt het tekort pijnlijk duidelijk.

Overschot arbeidsplekken

In de grootste tak van de Nederlandse industrie, ontwikkelt kennis en innovatie zich in een razend tempo. De uitstroom van beroepsopleidingen is kwalitatief én kwantitatief niet voldoende om uittredend personeel te vervangen. Naar schatting zijn er tot 2022 rond de 1600 arbeidsplekken per jaar beschikbaar die op dit moment niet ingevuld kunnen worden, aldus Taskforce HCA Food & Feed.

De Taskforce HCA zegt hier met verschillende maatregelen verandering in te kunnen brengen. Bedrijven moeten investeren in de duurzame inzetbaarheid van personeel of samenwerken rond de werving van studenten. Ook moet het beroepsonderwijs in regio’s verdeeld worden naar de behoefte van het regionale bedrijfsleven.

Daarnaast laat de Taskforce HCA weten dat de opleidingen beter op de arbeidsmarkt moeten aansluiten door de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te intensiveren.

Week van de levensmiddelenindustrie

De eerste stap in deze samenwerking vindt van 2 tot en met 8 november plaats, in de vorm van de eerste ‘Week van de Levensmiddelenbranche’, een initiatief van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).

Veertien voedingsbedrijven uit Noord-Nederland zullen jongeren van het vmbo en havo uitnodigen voor een rondleiding of een open dag. Al eerder, in oktober, geven de bedrijven gastlessen op scholen in hun regio.

Tijdens deze week kunnen jongeren, onder de noemer ‘FutureProef’ op een toegankelijke manier kennismaken met de arbeidskansen in de levensmiddelenindustrie

Meer informatie: www.futureproef.nl.

bron: VMT

Reacties (1)

Naar schatting zijn er tot 2022 rond de 1600 arbeidsplekken per jaar beschikbaar raar bij carrières staan o vacatures????

d

20-10-2015 op 10:47

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (18)

24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building
14 november 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
NI Days 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden