Laatste nieuws:

DEN HAAG, 12 oktober 2015 12:10

Dringend technici gezocht in levensmiddelenindustrie (video)

De levensmiddelenindustrie heeft dringend technici en technologische mensen nodig om klaar te zijn voor de toekomst. Onder andere de Week van de Levensmiddelenbranche moet hier verandering in brengen.

'
1/1

Het visiedocument ‘Leren en werken, werken en leren’ (PDF), van de Taskforce Human Capital Agenda Food & Feed, maakt het tekort pijnlijk duidelijk.

Overschot arbeidsplekken

In de grootste tak van de Nederlandse industrie, ontwikkelt kennis en innovatie zich in een razend tempo. De uitstroom van beroepsopleidingen is kwalitatief én kwantitatief niet voldoende om uittredend personeel te vervangen. Naar schatting zijn er tot 2022 rond de 1600 arbeidsplekken per jaar beschikbaar die op dit moment niet ingevuld kunnen worden, aldus Taskforce HCA Food & Feed.

De Taskforce HCA zegt hier met verschillende maatregelen verandering in te kunnen brengen. Bedrijven moeten investeren in de duurzame inzetbaarheid van personeel of samenwerken rond de werving van studenten. Ook moet het beroepsonderwijs in regio’s verdeeld worden naar de behoefte van het regionale bedrijfsleven.

Daarnaast laat de Taskforce HCA weten dat de opleidingen beter op de arbeidsmarkt moeten aansluiten door de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te intensiveren.

Week van de levensmiddelenindustrie

De eerste stap in deze samenwerking vindt van 2 tot en met 8 november plaats, in de vorm van de eerste ‘Week van de Levensmiddelenbranche’, een initiatief van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).

Veertien voedingsbedrijven uit Noord-Nederland zullen jongeren van het vmbo en havo uitnodigen voor een rondleiding of een open dag. Al eerder, in oktober, geven de bedrijven gastlessen op scholen in hun regio.

Tijdens deze week kunnen jongeren, onder de noemer ‘FutureProef’ op een toegankelijke manier kennismaken met de arbeidskansen in de levensmiddelenindustrie

Meer informatie: www.futureproef.nl.

bron: VMT

Reacties (1)

Naar schatting zijn er tot 2022 rond de 1600 arbeidsplekken per jaar beschikbaar raar bij carrières staan o vacatures????

d

20-10-2015 op 10:47

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden