Laatste nieuws:

NEW YORK (VS), 8 juni 2015 12:12

Snelste lift in Amerika haalt Usain Bolt bijna in

Thyssenkrupp heeft de snelste lift van Noord- en Zuid-Amerika geïnstalleerd in New York. De lift is gemonteerd in het One World Trade Center en haalt bijna de snelheid van Usain Bolt’s wereldrecord sprint op de 100 meter.

'
1/1

Met de vijf liften in het gebouw is het mogelijk om met een snelheid van 37 kilometer per uur omhoog te gaan. Hiermee duurt een enkele reis vanaf de begane grond naar de 102e verdieping slechts 60 seconden. Dit is dus bijna sneller dan Usain Bolt’s record.

Zware klus

Voor de liften waren een flink aantal componenten nodig, waaronder liftcabines, motoren, kabels, 1,8 miljoen kilo rails en complexe software uitgedacht door experts uit acht landen.

De liften zijn uitgerust met een aantal speciale technologieën om de hoge snelheden te halen en te behouden. Aerodynamische aluminium kappen zorgen voor luchtafbuiging, net als de spoilervleugel van een auto. Een speciaal geleidingssysteem minimaliseert trillingen en geluidsonderdrukkend materiaal in de cabine en deuren houdt lawaai tegen.

Duurzaam liftsysteem

Het liftsysteem is ontworpen om zoveel mogelijk energie te behouden. LED-verlichting in de liftplafonds besparen op jaarbasis ruim 78.000 kilowattuur vergeleken met halogeenverlichting. Die hoeveelheid elektriciteit staat gelijk aan het verbruik van een gemiddeld Amerikaans huishouden gedurende zeven jaar. Regeneratieve aandrijving wordt gebruikt om lift-energie her te gebruiken in het elektrische systeem van het gebouw.

One World Trade Center

Het nieuwe One World Trade Center is 1 776 voet (541 meter) hoog. Die hoogte verwijst naar het jaar 1776, waarin de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. One World Trade Center is het hoogste gebouw in Amerika en het op drie na hoogste gebouw ter wereld.

bron: ThyssenKrupp Elevator AG

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden