Laatste nieuws:

KEULEN, 4 juni 2015 09:07

Igus presenteert smeermiddelvrije componenten voor voedingsindustrie

Igus biedt al tientallen jaren smeermiddelvrije motion plastics; hoogwaardige kunststoffen voor bewegende toepassingen voor de levensmiddelenindustrie. De Keulse specialist komt nu met een aantal nieuwe componenten op de markt.

'
1/1

Daaronder bevinden zich een breed aanbod aan componenten die door FDA en EU zijn gecertificeerd en zo optimaal geschikt zijn voor gebruik in deze branche. Bijvoorbeeld de tribo-tape van Iglidur A160 of de detecteerbare polymeren kogellager Xiros M180.

Voedselveiligheid

Vooral in de levensmiddelenindustrie, maar ook in de verpakkings- en drankenindustrie moet aan bijzondere eisen worden voldaan. Smeermiddelvrijheid is daarbij een belangrijk criterium. Hier laten de motion plastics van Igus zich van hun sterke kant zien.

De onderhouds- en smeermiddelvrije producten zijn afgestemd op de specifieke vereisten, zoals levensmiddelenhygiëne en certificatie, en daarmee optimaal geschikt voor gebruik. Ook de onderhoudsvrijheid is een beslissend voordeel, omdat onderhoudsinspanningen en stilstandtijden ongewenste kostenposten zijn voor elk bedrijf. Polymeren glijlagers zitten tegenwoordig al in allerlei toepassingen, van vulinstallaties via slangbuidelmachines tot sterilisatiemachines.

Assortiment

Igus' assortiment van componenten en oplossingen voor de levensmiddelenindustrie omvat de glijlagermaterialen Iglidur A160 en Iglidur A181. Beide zijn dankzij hoge slijtvastheid, geringe vochtopname en bestendigheid tegen chemicaliën bijzonder geschikt voor toepassingen met direct contact met de levensmiddelen.

Uit het materiaal Iglidur A160 trekt Igus ook de 0,5 millimeter dikke tribotape. Deze is op allerlei manieren te plakken en biedt zo grote vrijheid bij de constructie en bekleding van sterk belaste glijoppervlakken. De folie onderscheidt zich door een gunstige prijs en hoge slijtvastheid en is bovendien FDA-conform.

Dat geldt ook voor het polymeren kogellager Xiros M180. Voordelen zijn de smerings- en onderhoudsvrijheid. Het kogellager Xiros M180 is bovendien detecteerbaar en mediumbestendig.

Ook op het gebied van de lineaire techniek biedt Igus nieuwe producten, zoals de Drylin W-geleider van rvs in nieuwe formaten. Deze corrosiebestendige lineaire geleider combineert flexibiliteit en belastbaarheid. Door het gebruik van V4A-rvs zijn alle componenten bijzonder bestendig tegen chemicaliën.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden