Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 30 april 2015 12:30

Jongeren sturen ideeën in voor wetenschapsagenda

'Kunnen technische dingen (zoals smartphones en drones) betaalbaar worden voor kinderen zonder kinderarbeid?' Het is één van de ingediende vragen die jongeren stellen aan de Nationale Wetenschapagenda. Het is belangrijk om ook jongeren een stem te geven over waar zij wetenschappelijk onderzoek naar zouden laten doen. Vooral omdat het over hún toekomst gaat. Daarom vroeg TechniekTalent.nu via hun jongerenlabel YouTech aan jongeren om vragen in te sturen waar de wetenschap zich de komende jaren volgens hen op moet richten.

'
1/1

Met z'n allen de agenda voor de wetenschap bepalen. Tientallen jongeren tussen de 12 en 16 jaar reageerden op deze oproep. Uiteindelijk zijn er tien vragen ingediend bij de wetenschapsagenda, met als afzender: YouTech namens de jongeren van Nederland. De vragen die de jongeren door wetenschappers willen laten onderzoeken, zijn divers. 'Kan er een speciaal nep-oog worden ontwikkeld waardoor blinden ook echt weer kunnen zien? Niet een glazen oog dus, maar een functionerende?' en 'Hoe kunnen we de aarde schoner maken?' of 'Kun je beter een ochtend- of avondmens zijn?'

Edmée Maas, programmamanager Voortgezet- en Beroepsonderwijs van TechniekTalent.nu: "Er zijn veel maatschappelijk betrokken jongeren, zeker ook onder de Youtech-groep. Bovendien is dank zij BètaMentality-onderzoek bekend dat 28% van de jongeren behoort tot de Mensgerichte Generalisten: jongeren die vooral voor bèta en techniek te interesseren zijn door de maatschappelijke relevantie ervan te laten zien, en te focussen op de voordelen voor gebruikers en mensen. De vraag van de Nationale Wetenschapsagenda draait juist ook om maatschappelijke relevantie, en hoe de wetenschap daar oplossingen voor kan vinden. Dat is iets waar veel jongeren zich mee bezig houden. Voor ons een reden om ook jonge mensen te betrekken bij het indienen van vragen voor de wetenschapsagenda."

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden