Laatste nieuws:

ARLINGTON, VIRGINIA (VS), 16 april 2015 14:12

Lanceerinrichting voor zwermende militaire drones (video)

Deze week heeft het Amerikaanse Office of Naval Research (ONR) aangekondigd tests uit te voeren met onbemande vliegtuigen (UAV’s) die zich als een zwerm gedragen.

'
1/1

Het project is LOCUST genoemd (LOw Cost UAV Swarming Technology) en kan een zwerm van UAV’s lanceren die autonoom een vijand kunnen overweldigen. Door het inzetten van de UAV-zwermen krijgen soldaten ter land of ter zee een tactisch voordeel.

“De recente demonstraties zijn een belangrijke stap op weg naar een schip-gebaseerde demonstratie in 2016 van dertig snel gelanceerde autonome zwermende UAV’s”, aldus Lee Mastroianni, de manager van het project voor ONR.

Lanceren van robots

Het LOCUST-project werkt met een cilindervormige lanceerinrichting die UAV’s snel achter elkaar de lucht in kan sturen. De UAV’s kunnen vervolgens informatie met elkaar uitwisselen waardoor ze autonoom kunnen samenwerken voor zowel defensieve als offensieve missies.

Omdat de lanceerinrichting en de UAV’s relatief weinig ruimte innemen kunnen de zwermen vanaf schepen, tactische voertuigen, vliegtuigen of onbemande platforms worden gelanceerd.

Demonstratie

De ONR hield afgelopen maand op verschillende plekken demonstraties van de techniek. Tijdens een van de demonstraties werd het Coyote-type UAV gelanceerd, waarmee kleine ladingen bezorgd kunnen worden voor een diversiteit van missies. Een andere tech-demo liet negen UAV’s geheel autonoom in formatie vliegen.

Menselijke controle

Volgens de ONR zal er, ondanks de moderne autonome drone-techniek, altijd een mens zijn die de missie monitort. Hij of zij kan dan vervolgens ingrijpen en de besturing overnemen indien nodig.

“Autonome zwermende vluchten op dit niveau zijn nog nooit uitgevoerd,” zei Mastroianni, “UAV’s die vervangbaar en herconfigureerbaar zijn zullen meer tijd vrijmaken voor bemande vliegtuigen en traditionele wapensystemen om meer te doen. Hiermee wordt in essentie de vechtkracht vergroot, tegen een gereduceerd risico voor de strijdkracht.”

bron: Eurekalert

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - nnb
Safety Event 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden