Laatste nieuws:

PITTSBURGH, PENNSYLVANIA (VS), 19 maart 2015 14:10

BoXZY is 3D-printer, frees én lasergraveermachine (video)

Justin en Joel Johnson zijn twee ondernemers uit het Amerikaanse Pittsburgh. De heren hebben de ‘BoXZY’ ontwikkeld: een desktop 3D-printer die ook kan frezen en graveren.

'
1/1

Via Kickstarter proberen beide Johnsons nu genoeg geld op te halen om de BoXZY te kunnen gaan produceren.

Knappe koppen

Via een systeem van verwisselbare koppen kan de gebruiker van de BoXZY de machine gebruiken voor 3D-printen van PLA of ABS, het frezen van koper, aluminium, plastic en hout, of het graveren en snijden met een laser van 2000mW.

Varianten

Mensen die het project via Kickstarter steunen met meer dan 1.400 dollar krijgen een machine met een CNC-freesmodule. Mensen die meer geld schieten, krijgen ook de uitbreidingen erbij. Voor 2.000 dollar wordt de machine geleverd met alle modules.

Deze prijzen zijn enkel voor mensen die het project via Kickstarter steunen. Een definitieve prijsstrategie voor de machine is nog niet bekend gemaakt, maar meestal liggen die prijzen iets hoger.

Doel behaald

Het beoogde streefbedrag van 50.000 dollar is al ruimschoots binnen. Op het moment van schrijven heeft het BoXZY-project zelfs al 255.044 dollar binnengehaald. Dit betekent dat de makers ook een uitbreidingsset gaan ontwikkelen waarmee 3D-printing met twee extruders mogelijk gaat worden. De Kickstarter-campagne loopt nog 30 dagen, dus hier komt vast nog meer geld bij.

bron: Kickstarter

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden