Laatste nieuws:

UTRECHT, 24 november 2014 11:36

Prodrive en BUS’ beste toeleveranciers, ASML beste uitbesteder van Nederland

Prodrive uit Son en BUS’ Handelsmij uit Zwolle zijn uitgeroepen tot de beste industriële toeleveranciers 2014 van Nederland. Dat gebeurde eind vorige week tijdens een drukbezochte bijeenkomst op landgoed Mereveld in Utrecht. ASML won de award voor de Best Industrial Customer.

'
1/1

De Dutch Industrial Supplier Awards, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING Bank, softwareontwikkelaar ISAH en het Nederlands Octrooibureau NLO werden voor de dertiende keer in successie uitgereikt. Voorafgaand aan de ceremonie verzorgden de hoogleraren Arjan van Weele en Maarten Steinbuch een levendige, interactieve talkshow met ondernemers en managers uit de Nederlandse industrie.

Belangstelling

Ook dit jaar was de belangstelling voor de uitverkiezing groot. Uitbesteders nomineerden 269 toeleveranciers in twee categorieën. Na een eerste schifting behaalden 44 ondernemingen de tweede ronde waarna er, na een uitgebreid assessment door klanten en financieel specialisten van ING, in elk van de twee categorieën vijf finalisten overbleven. Na uitvoerige jury-beraadslagingen (onder leiding van de Rotterdamse hoogleraar Henk Volberda) ging het Eindhovense Prodrive in de categorie Best Knowledge met de eer strijken. Hier gaat het om Nederlandse suppliers met een eigen R&D en engineering die daarmee waarde toevoegen aan het eindproduct van de klant. In categorie Best Logistics met leverbetrouwbaarheid en doorlooptijd al belangrijke criteria, gericht op kostenverlaging voor de klant, won BUS’ Handelsmij uit Zwolle.

Schelto Bus van winnaar Bus Handelsmaatschappij reageerde nuchter op de award. “Het was de eerste keer dat we genomineerd waren. Natuurlijk verwacht je dan niet meteen te winnen. Een zeer aangename verrassing dus. Een bewijs ook dat we op de goede weg zijn.” Voor Prodrive kwam de prijs ook als een verrassing, ook al was het de derde keer in vier jaar dat het bedrijf in de prijzen viel. “Ik denk dat we deze award te danken hebben aan onze engineers,” reageerde Arno van der Heijden die namens de directie de prijs in ontvangst nam. “We investeren in technologie, nemen risico; dat is iets wat onze klanten waarderen.”

ASML

Voor de in 2011 ingestelde Best Customer Award schoot het aantal nominaties dit jaar omhoog. Toeleveranciers droegen 120 klanten voor. In deze categorie beoordelen toeleveranciers hun klanten op acht verschillende punten waaronder openheid over de kostprijsopbouw en forecast, communicatie en de ruimte die er is voor het inzetten van het eigen specialisme. ASML uit Veldhoven haalde als enige de maximale score.

Frank Biemans, verantwoordelijk voor de strategische inkoop bij ASML, kon de prijs waarderen. “Natuurlijk. Onze suppliers zijn heel belangrijk voor ons. In de concurrentiestrijd is de kwaliteit van supplychain bepalend. Dat betekent dat we heel erg veel eisen van onze toeleveranciers. We zijn geen gemakkelijke opdrachtgever. Als je dan toch door je toeleveranciers genomineerd wordt als beste uitbesteder, dan is dat een heel mooi compliment.”

bron: LINK Magazine

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden