Laatste nieuws:

DEN HAAG, 13 november 2014 09:25

Alleen omarmen nieuwe technologie houdt industrie concurrerend

Een hogere arbeidsproductiviteit. Nieuwe producten en diensten. Lagere kosten. Nieuwe banen. Dat zijn de voordelen wanneer de industrie meer en sneller gebruik maakt van ICT, aldus minister Kamp van Economische Zaken (EZ). De bewindsman reageert daarmee op de Actieagenda Smart Industry die hij dinsdag 11 novemeber 2014 ontving uit handen van FME-voorzitter Ineke Dezentjé -Bluemink.

'
1/1

Kamp: “De ontwikkelingen op het gebied van ICT gaan snel. De Nederlandse industrie is sterk en modern. Maar wil de Nederlandse industrie concurrerend blijven en profiteren van zijn innovatieve kracht, dan zijn extra acties en investeringen in de digitalisering. Met deze agenda wordt daar door de industrie zelf een vliegende start mee gemaakt.”

Nieuwe kansen door digitalisering

Smart Industry staat voor het verbeteren van de productie met behulp van ICT. Deze digitalisering van de industrie leidt tot nieuwe kansen voor bedrijven en competitief te blijven en te groeien. In de agenda worden acties benoemd die de digitalisering van de industrie, van de logistieke- tot de landbouwsector en van chemie- tot high techbedrijven, versnellen.

Zo worden tien concrete proefprojecten voorgesteld waar, bedrijfsleven en kennisinstellingen en overheden, samen de digitale versnelling in de praktijk kunnen brengen door in te spelen op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op het gebied van metaalproductie, onderhoud van chemiebedrijven en de productie, teelt en distributie van vers fruit en groente.

Tevens worden voorstellen gedaan om kennis die bedrijven hebben op het gebied van ICT beter met elkaar te delen. In het onderwijs komen ‘Smart Industry’-lectoraten die voor meer geschoold personeel op ICT-gebied moeten zorgen.

Hannover Messe

Op de Hannover Messe in April 2014 werd het rapport ‘Smart Industry, Dutch Industry fit for the future’ gepresenteerd. Minister Kamp gaf daarop Dezentjé opdracht een actieagenda op te stellen. De agenda geldt voor een periode van vier jaar. Een stuurgroep gaat leiding geven aan de uitvoering van de agenda. Begin 2015 wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitvoering van de agenda, waarbij ook aan de orde komt welke financiële middelen de overheid ter beschikking kan stellen.

Download de ‘Kamerbrief Actieagenda Smart Industry’ hier

bron: Rijksoverheid

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (18)

24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building
14 november 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
NI Days 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden