Laatste nieuws:

UTRECHT, 3 november 2014 12:01

Eerste bijeenkomst Technologiekring Utrecht, Gooi en Flevoland

Op woensdag 5 november wordt de eerste bijeenkomst van de Technologiekring Utrecht, Gooi en Flevoland georganiseerd. Centraal staat het thema 'Van Toeleverketen naar Waardeketen'.

'
1/1

De Technologiekring is bedoeld voor ondernemers die op basis van kennisoverdracht en netwerken hun individuele positie samen met andere bedrijven willen versterken.

Om een succesvolle en duurzame ‘Waardeketen in de industrie’ te ontwikkelen moeten de partijen in deze keten zich steeds meer focussen op het realiseren van toegevoegde waarde voor de eindklant. De (eind)klant ontzorgen en in een soms wederzijdse afhankelijkheid nadenken over zaken zoals kwaliteit, distributie, marketing, risico’s en niet in de laatste plaats kosten, is hierbij een belangrijk voorwaarde.

Een succesvolle waardeketen vraagt ook dat de in-en verkoopafdelingen van de ketenpartners intensief met elkaar moeten samenwerken en hun vizier dus ruimer moeten instellen dan het alleen voor de laagste prijs gaan. Een inkoper in een succesvolle waardeketen is meer gericht op de totale supply chain, probeert mee te denken met een R&D en onderhandelt over meer aspecten dan de prijs alleen. De accenten liggen bij de mkb-toeleverbedrijven natuurlijk verschillend maar het ketendenken en een voorsprong in technologie, service en vooral flexibiliteit, zijn van groot belang om een bepaalde toeleverpositie te onderhouden én veilig te stellen.

Op de website van de Kamer van Koophandel staat meer informatie

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden